İstanbul’da metro durağında polisin belinden aldığı silahla polisi vurdu

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 1:29 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 1:39 pm

İstanbul Esenler otogarındaki metro istasyonunda bir kişi belinden silahını  çekip aldığı polisi bacağından vurdu.

Esenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarında görevli polis memuru gece saat yarısı iş çıkışı metro istasyonuna girdi. Polis memuru durakta metronun gelmesini beklerken kimliği belirsiz saldırgan polis memurunun arkasından yaklaşarak belindeki silahını aldı.  Bunun üzerine polis memuru ile şüpheli arasında arbede yaşandı. Saldırgan polisi bacağından vurdu.

Şüpheli de polisin silahını da alarak yaya olarak kayıplara karıştı. Çevredeki vatandaşlar ve güvenlik görevlileri durumu otogar polis merkezindeki polislere ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralı polise ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SALDIRGAN, POLİSİN SİLAHINI ALARAK İZİNİ KAYBETTİRDİ

Polis Merkezinde görevli polisler ile gece bekçileri, polisin silahını alarak kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu. Bir süre raylarda ve metro istasyonunda arama yapan polis ekipleri şüphelinin izine rastlamadı. Olay yerine çok sayıda takviye polis ekipleri geldi.

Otogar giriş çıkışlarında ve çevrede polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayın yaşandığı istasyonda polis ekipleri detaylı olay yeri çalışması yaptı. Ayrıca Polis ekipleri otogarın ve metro istasyonunun da güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.