İstanbul’da koronavirüs çıkan yolcuyla ilgili flaş açıklama

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 10:25 am - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 10:25 am

Türk Hava Yollarına ait bir uçak ile Türkiye’den Singapur’a gelen bir yolcu için koronavirüs teşhisi konulmuştu. 4 Mart Çarşamba günü COVID-19 testi yolcunun sonuçları pozitif çıktı. Öte yandan bugün yapılan açıklamada koronavirüs teşhisi konan hastanın başkalarıyla yakın temas kurduğu öğrenildi.

Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra TK54 sefer sayılı uçuştaki 3 pilot ve 11 kişilik kabin ekibi, İstanbul’a geri gönderilen uçakla boş olarak yola çıktı. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun açıklamasının ardından Singapurlu yetkililer Reuters’a koronavirüs tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

THY uçağı ile Türkiye’den Singapur’a giden yolcu için koronavirüs teşhisi konuldu!

İsmini açıklamayan bir havacılık yetkilisi, virüs rastlanan kişinin İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu duyurdu. Yetkili, hasta yolcunun Türk vatandaşı olmadığını açıkladı.

“YAKIN TEMASTA BULUNMUŞ”

Aynı yetkili, virüs testi yapılan kabin ekibinin, şu aşamada herhangi şüpheli bir duruma rastlanmaması nedeniyle İstanbul’a geri gönderildiğini belirtti.

11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacaklar. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.

BAE’DEN UYARI

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri bugün bir açıklama yaparak, vatandaşlarını uyardı. Devlet ajansı WAM’ın SağlıK Bakanlığı’na dayandırdığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayanların yurt dışı seyahatlerden mümkün olduğu kadar uzak durması ve evlerinde kalmaları uyarısı yapıldı.

Okulları ve eğitim kurumlarını 4 hafta boyunca kapatma kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri, yakın zamanda ülke dışından gelenlerin 14 gün boyunca evde kalmaları konusunda karar aldı.

YUNANİSTAN OKULLARI KAPADI

Yunanistan’da da koronavirüs e karşı önlemler alınmaya başlandı… Ülkede 10’uncu koronavirüs vakasının tespit edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yakın zamanda İsrail ve Mısır’a giden bir kişinin hasta olduğunu duyurdu.

Öte yandan ülkenin batısındaki 3 bölgede okullar kapatıldı. Eğitime ara verilirken, bunun 48 saat boyunca devam edeceği belirtildi.