İstanbul’da kısıtlama öncesi trafik durdu

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 6:45 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 6:45 pm

İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala, duraklarda semt pazarlarında yoğunluk yaşandı. İBB Trafik yoğunluk haritasına göre saat 17.50 itibarıyla trafik yoğunluğu da yüzde 60’a çıktı.

Sokağa çıkma kısıtlamasına dakikalar kala Fatih Aksaray en çok yoğunluğun olduğu yer oldu. Saat 17.00’den itibaren tramvay ve otobüs duraklarında aşırı yoğunluk oluştu. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anlarda birçok vatandaşın da maskesiz olduğu görüldü.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre hafta içi saat 19.00’dan sabah saat 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

SEMT PAZARINDA SON DAKİKA YOĞUNLUĞU

Kısıtlamaya dakikalar kala semt pazarlarlarında yoğunluk yaşandı.

Avcılar’da mesai çıkışı ve iftar öncesi alışveriş yapmak isteyenler Merkez Mahallesi’nde kurulan ‘pazara akın edince neredeyse adım atmak imkansız hale geldi. Zabıtalar, megafonla yaptıkları anonslarda saat 18.00’den itibaren satış yapılamayacağını sık sık anons ederken, alışveriş telaşına düşenler tezgahtan tezgaha koştu. Sosyal mesafe kuralının uygulanamaz hale geldiği pazarda müşterilerin sebze ve meyveleri de elleriyle seçtikleri, bazı satıcıların da maske takmadığı göze çarptı.

TRAFİK YOĞUN

Avrupa ve Anadolu yakalarında ramazan öncesine göre azalmış olsa da ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaynaklanan trafik yoğunluğu, TEM Elmalı Kavşağı’na kadar devam etti.

Kent genelinde çeşitli sebeplerle evlerinin dışında olan vatandaşlar saat 19.00’da başlayarak saat 05.00’e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde son alışverişlerini yapıp evlerine dönme telaşını yaşadı. Vatandaşlar market ve fırınlarda yoğunluk oluştururken, metrobüs ve otobüs duraklarında da hareketlilik gözlendi.