İstanbul’da kar fırtınası trafiği felç etti

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 9:19 am - Güncelleme: 18 Ocak 2021 Pazartesi 9:36 am

İstanbul’da yer yer Anadolu yakasında olmak üzere kar yağışı yeniden başladı. Altunizade’de kar ile birlikte trafik yoğunluğu da başladı. Avrupa yakasında da yer yer yoğun kar yağışının başladığı görüldü. Trafik yoğunluğu saat 09.19 itibarıyla yüzde 85’i buldu. Kentin birçok noktasında etkili olan kar ve buzlanma, trafiği olumsuz etkiledi. Yetkililer, kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul’da yer yer Anadolu yakasında olmak üzere kar yağışı yeniden başladı. Altunizade’de kar ile birlikte trafik yoğunluğu da başladı. Aynı şekilde Avrupa Yakasının belli noktalarında da lapa lapa kar yağdığı ve araçların yollarda kuyruklar oluşturma başladığı görüldü. Seyrantepe, Levent, Beşiktaş dolaylarında da kar yağışı görülmeye başlandı.

BAŞAKŞEHİR, ESENLER VE ARNAVUTKÖY DE KATILDI

Kar yağışının başladığı ilçelere Esenler, Arnavutköy ve Başakşehir gibi Avrupa yakası ilçeleri de katıldı. Kar yağışının önceki günlere oranlar sulu değil daha lapa lapa yağdığı ve kısa sürede yeri tuttuğu görüldü.

İŞE GİDECEKLER DİKKAT

İşe gidecek olanlar için trafik yoğunluğuna ve mağduriyetlere karşı toplu taşıma araçlarının kullanılması önerildi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE

İstanbul’da kar yağışının etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 71’e çıktı. Hatfa sonu etkili olan kar yağışı bu sabah da yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Yollarda buzlanma da görülüyor. Haftanın imk iş günü İstanbul trağinde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritası saat 08.00 sıralarında yüzde 71’i gösterdi.