İstanbul’da kahvaltı mekanının dekoru için kaçmasınlar diye flamingoların kanatları kesildi iddiası

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2019 Pazartesi 12:57 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2019 Pazartesi 12:57 pm

İstanbul, Çatalca’da bulunan ‘Flamingo Köy’ adlı kahvaltı mekanında bulunan flamingoların kaçmasınlar diye kanatlarının kesildiği iddia edildi.

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili binlerce yorum ve paylaşım geldi. ‘Flamingo Köy’  isimli kahvaltı mekanında bulunan flamingoların kaçmasın diye kanatlarının kesildiği iddia edildi. Bazı kullanıcılar sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden mekanın sayfasına ‘ Flamingoların kanatlarını neden kestiniz?’ diye soru sorarak yorum yapması sonrasında, ‘Flamingo Köyü’ sayfası tarafından engellendiğini ileri sürdü.

FLAMİNGOLAR NEDEN GÖÇ EDER?

Flamingolar, sonbahar yaklaşırken, hem daha kolay yiyecek bulmak için hem de soğuk havalarda yaşamlarını sürdüremeyecekleri için göç ederler. Sonbahar ayları geldiği zaman flamingolar daha sıcak bölgelere doğru yolculuk yapar. Bu yolculuk, toplu şekilde gerçekleşir. Göç, oldukça uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için, kuşlar göç mevsimi geldiğinde, vücutlarında yağ depolarlar. Böylece uzun süre kilometrelerce yolu aşarken, depoladıkları yağı kullanırlar.

SOSYAL MEDYA’DA BÜYÜK TEPKİ