İstanbul’da IŞİD operasyonu! Örgüte para aktaran 16 kişi yakalandı

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 6:50 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 6:50 pm

İstanbul’da terör örgütü IŞİD’e maddi destekte bulunduğu tespit edilen 16 kişi tutuklandı.

Savcılık, terör örgütü IŞİD’e maddi destek sağladığı tespit edilen kişiler için harekete geçti. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan 16 terör örgütü destekçisi tutuklandı.

PARA TRANSFERLERİ ELE VERDİ

Haklarında örgüte fon sağladıkları yönünde bilgiler bulunan ve bu kapsamda mal varlıkları dondurulan şüphelilerin TEM şubedeki sorguları bu sabah tamamlandı. İfade işlemlerinin ardında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin biri savcı tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Söz konusu örgüte aktarılan para transferinde izlerine rastlanan ve yine haklarında DEAŞ’a yönelik polisiye soruşturmalarda işlem yapılan başka kişilere birçok kez para transferi yaptıkları öğrenilen 16 şüphelinin ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

FONLAMA YÖNTEMLERİ HAVALA

Tutuklanarak cezaevine konulan kişilerin, örgüte para aktarımını “Havala” olarak bilinen illegal para transfer yöntemi üzerinden yaptıkları ortaya çıktı. Diğer yandan, soruşturma çerçevesinde adreslerde bulunamayan DEAŞ yanlısı 3 firari kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

IŞİD’in sözde eğitimcisi İstanbul’da yakalandı!