İstanbul’da iş yerinde patlama! İkisi itfaiye eri yedi yaralı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2023 Pazar 6:28 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2023 Pazar 9:37 pm

İstanbul Pendik’te kaporta dükkanında meydana gelen patlamada ikisi itfaiye eri yedi kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldılrıldı.

İstanbul Kaynarca Mahallesi’nde bulunan bir kaporta dükkanında patlama meydana geldi. Patlamaya LPG’li bir aracın neden olduğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, patlamada 2’si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Pendik’te meydana gelen patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği açıklamada bulundu. Valilik yaptığı açıklamada, “Mahsur kalan 5 şahıs ve dumandan etkilenen 2 itfaiye eri kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı” ifadelerine yer verdi.
Bugün saat 17.30 sıralarında Pendik’te meydana gelen yangına ilişkin İstanbul Valiliği basın açıklamasında bulundu. Valilik yaptığı açıklamada, “Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’nde saat 17.30 sıralarında kaporta boyama olarak faaliyet yürüten bir işyerinde yangın ihbarı üzerine olay yerine güvenlik görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti.
İşyerine onarım için getirilen aracın kaynak işlemi sırasında yangın çıktığı, içeride mahsur kalan 5 şahsın olduğu ve dumandan etkilendikleri ancak herhangi bir yaralanmalarının olmadığı anlaşılmıştır. Yangına müdahale sırasında 2 itfaiye erinin de dumandan etkilendiği anlaşılmış diğer şahsılarla birlikte kontrol amaçlı hastaneye intikalleri sağlanmıştır. Ayrıca işyeri içerisinde mahsur kalan bir köpek de kurtarılarak tedavi altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Paris’teki patlamada yaralı sayısı 50’ye yükseldi, bir kişi enkaz altında