İstanbul’da ‘yandaş baro’ kuruluyor

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 6:57 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 7:10 pm

İstanbul’da avukatlar tarafından toplanan 2 bin 50 imza ile ikinci baronun kurulması için başvuru yapıldı.

İstanbul’da ikinci baronun kurulması için 2 binin üzerinde avukatın imzasıyla Türkiye Barolar Birliği’ne başvuru yapıldı.

Ankara Barosu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın arasında yaşanan eşcinsel tartışmasının ardından Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılarak, 5 binin üzerinde kayıtlı avukatın olduğu illerde 2 bin avukatın imzasıyla ikinci baro kurulmasının önü açılmıştı.

7249 sayılı Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında İstanbul 2 No’lu Baro’nun kurulması için gerekli 2 bin imza toplandı.

“Çoklu baro” sisteminin yasalaşmasının ardından Hukukun Özgürlüğü Platformu İstanbul’da yeni baro için çalışmalarını başlatmıştı.

İstanbul 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi ve Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan, başvuruyla ilgili “Yarın da bu, Barolar Birliği Yönetim Kurulu’na gidecek. Oradan yetki aldığımızda yeni baronun genel kurulunu oluşturup seçime gidip o seçimden sonra tüzel kişilik kazanmış oluyoruz” dedi.

Gerekli imza sayısına ulaşılmasının ardından İstanbul’da ikinci baronun kurulması için Türkiye Barolar Birliği’ne başvuru yapıldı.

Ceylan, yeni baronun kurulması için 2 bin 50 imza toplandığını söylemişti.