1 Mayıs‘ta Taksim’e yürümek isteyen işçi ve emekçilerin polis tarafından engellenmesi sonucu çıkan olaylarla ilgili ikinci dalga operasyon başladı. 38 kişi tutuklanmıştı. Bu sabah yapılan operasyonlarla da 12 kişi daha gözaltına alındı.

AKP hükümeti, İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim’de kutlanmasın diye valilik ve polis aracılığı ile pek çok yasağı uygulamaya koymuştu. Bu yasaklarla birlikte İstanbul’da Taksim’e gidiş güzergahındaki birçok yol ve ulaşım aracı hizmete kapatılmış, şehirde kutlamaları engellemek için 42 bin polis görevlendirilmişti.

İstanbul 1 Mayıs’ında tutuklananların sayısı artıyor

1 Mayıs’ın kutlanacağı Saraçhane’nin aşağısında bulunan, Taksim’e giden yolda olan tarihi Bozdoğan Kemeri ise toma ve 3-4 sıra polis ekipleri ile kapatılmış, polis, kemerden Taksim’e ilerlemek isteyen kitleye de sert müdahalede bulunmuştu.

Bozdoğan Kemeri’ni zorlayan ve 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkan isimlerden gözaltına alınan 65 kişiden 38’i dün gece ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanuna Muhalefet’, ‘Terör Örgütü Propagandası Yapma’, ‘Kamu Görevlisine Direnme’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

BU SABAH DA OPERASYON OLDU

ANKA’nın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme suçlarına karıştığı iddiasıyla 20 kişinin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.