İstanbul’da hayat durdu: Yollar kapandı, çatı çöktü, özel araçlar yasaklandı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 5:05 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 7:57 am

İstanbul’da kar yağışı hayatı durma noktasına geldi. Hava yolu ulaşımı durduruldu, AVM’ler erken kapatıldı, saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı.

Ülke genelinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, İstanbul’da ise hayat resmen durma noktasına geldi. Hava yolu ulaşımı askıya alınırken, AVM’lerin ise erken kapatılması kararı alındı.  İstanbul Havalimanı’nda yoğun kardan dolayı yolcular ve çalışanlar mahsur kaldı. Yollarda da çok sayıda araç sürücüsü yardım bekliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da kar kalınlığının 50 santimi aştığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’a geldi. Bakanların İstanbul’a gelirken yurttaşların kullanımına kapatılan Atatürk Havalimanı’nı kullanması da dikkat çekti.

ÖZEL ARAÇ KULLANIMI YASAKLANDI

Son yılların en yoğun kar yağışını alan İstanbul’da Vali Ali Yerlikaya, bugün saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı: “Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle, bugün saat 13.00’e kadar, toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehrimize araç girişi çıkış kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.”

OTOGAR YASAĞI UZATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarın saat 13.00′ a kadar otogarlardan araç çıkışının yasak olduğunu duyurdu. Vali’nin açıklaması şu şekilde: Kıymetli hemşehrilerim; İlimizde Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki tüm şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlaması bugün (SALI) saat 13.00’e kadar uzatılmıştır.

CİBALİ-ALİBEYKÖY TRAMVAY SEFERLERİ YENİDEN BAŞLATILDI

Yine kar yağışı nedeniyle dün akşam durdurulan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay hattı seferleri yeniden başlatıldığı açıklandı. Metro İstanbul’da yapılan açıklamada, “T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’mızda seferlerimiz yapılmaya başlanmıştır” denildi.

VALİ SON TABLOYU AÇIKLADI

İstanbul Vali’si Ali Yerlikaya yolda mahsur kalan ve yardım ekipleri tarafından kurtarılan kişi sayısını açıkladı. Yerlikaya’nın paylaşımı şu şekilde: “Kıymetli İstanbullular, Yolda mahsur kalan, 2016 hemşehrimizi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Yoğun kar yağışı ve tipiye karşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”

Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı. Otogarlardan çıkışların yarın sabah saat 08.00’e kadar durdurulduğunu bildiren Yerlikaya, “Yolda kalanları misafir etmek istiyoruz. Çağrı yapıyorum; kimse dışarıda araçlarında kalmasın. Vatandaşlarımıza ulaşacağız. Güvenlik güçlerimiz de devrede. Araçlar bize emanet. Bu gece bize uyumak yok” ifadelerini kullandı.

Resmen hayat durdu! E-5 Karayolu’nda son durum

İSTANBUL VALİSİ SON BİLANÇOYU AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeni ile geceyi yolda geçirmek zorunda kalacak olan vatandaşlara yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini bildirerek şu açıklamayı yaptı:

“Kıymetli İstanbullular, Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan,  494 hemşehrimizi tahliye edip, 157 hemşehrimizi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Tahliye çalışmalarımız devam ediyor.”

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLADI: ÇALIŞMALAR NETİCE VERDİ YOLLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı paylaşımda yoğun kar yağışına karşı yapılan yol çalışmalarının sonuç verdiğini ve yolların büyük çoğunluğunun trafiğe tekrar açıldığını bildirdi.Büyükşehir’in açıklaması şu şekilde:

“Yaptığımız çalışmalar neticesinde sorumluluk alanımızdaki ana arterlerdeki yolların büyük çoğunluğu trafiğe açılmıştır. Özellikle yoğun yağışın olduğu Ambarlı, Avcılar, Beylikdüzü, Cennet, Küçükçekmece ve Sefaköy D100 yolu güzergahında trafik akıcı şekildedir.”

KAMU PERSONELLERİ İZİNLİ SAYILACAK

İstanbul Valisi Yerlikaya gün boyu etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından yarın kamu personellerinin idari izinli sayılacaklarını belirterek “Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel yarın (25 Ocak) tam gün idari izinli sayılacak.” dedi.

YOLDA KALANLAR İSYAN ETTİ!

Kentte etkisini gösteren kar yağışının en çok etkilediği kesimlerden birisi de sürücülerdi. Kuzey Marmara otobanında 4 saattir mahsur kalan yurttaş isyan ettiği görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Sosyal medyada kısa bir zamanda gündem olan görüntülerdeki vatandaş, “Bütün araçlar kara saplanmış durumda. Ne Karayolları, ne Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten özel şirket müdahale ediyor!” ifadelerini kullandı.

THY: TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın saat 04.00’a kadar tüm uçuşların durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04.00’a kadar durdurma kararı aldık.” denildi.

HAVALİMANINDA MAHSUR KALDILAR: ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

İstanbul Havalimanı’nda yoğun kardan dolayı yolcular ve çalışanlar mahsur kaldı. Yollarda da çok sayıda araç sürücüsü yardım bekliyor. Dünyanın en büyük havalimanları arasında gösterilen ve metro ulaşımı sağlanmadan açılan İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yolculara bir adet sandviç ve yatmaları için bir adet karton dağıtıldı.

YOLCULAR GECEYİ HAVALİMANINDA GEÇİRECEK

 

 

BURSA’DAN İSTANBUL’A GİDİŞLER YASAKLANDI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklama ile Bursa’dan İstanbul’a gidişlerin yasaklandığını bildirdi. Canbolat’ın açıklaması şu şekilde:

“İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa’dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İstanbul Havalimanı’nda çökme meydana geldi!

İSTANBUL HAVALİMANI’NIN ÇATISI ÇÖKTÜ

İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo’ya hizmet sunan tesisin çatısında çökme oluştu. Tesisin çatısındaki çökmede güvenlik görevlisinin yaralandığına yönelik iddiaları yalanlandı ancak “kimse zarar görmediği” denilen olayda birden çok çalışanın çatının çöktüğü esnada orada bulunduğunu gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı.

E-5 KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Beylikdüzü-Büyükçekmece arasında E-5 karayolunun kar nedeniyle trafiğe kapandığı belirtildi. Ancak bölgedeki araçlar yola devam edemediği için yoğunluk hala devam ediyor.

MARMARAY VE METRO SABAHA KADAR ÜCRETSİZ

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bakanlığımıza bağlı Marmaray seferleri sabaha kadar ücretsiz devam edecektir” açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU: MECBUR KALMADIKÇA LÜTFEN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yüzünden kapanan yolları açmak için çalışan görevlilerle birlikte paylaştığı videosunda İstanbullulara mecbur kalmadıkça evden çıkmayın çağrısı yaptı. İmamoğlu, “Yolları açmaya devam edeceğiz. 6- 7 saatte 50 60 santim kar birikmesine yol açan bir yağış ile karşı karşıyayız. Süreci şeffaflık ile aşacağız. Şu yol bunun yetkisinde, bu yol bunu yetkisinde kavgasını ve münakaşasını yaptırmayacağız. Biz işimize bakacağız. İnşallah sabaha çalışmamızın karşılığını alırız. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça lütfen evlerinizden çıkmayın” dedi.

İstanbul’da otogarlardan çıkışlar yasaklandı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nda 30 araç birbirine girdi