İstanbul’da hafta sonu sınava girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 10:00 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 10:00 pm

İstanbul’da LGS ve Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bitirme sınavlarına girecek öğrencilere toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan öğrenci, öğrenci velileri ve öğretim görevlileri yararlanabilecek.

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS), 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınava toplu taşımayla gitmek isteyenler için ulaşım ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bitirme sınavları da 4-5 Haziran arasında yapılacak. Sınavlara girecek öğrenciler toplu ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Aileleri ve sınav görevlilerine de yine şehir içi toplu taşıma ücretsiz olacak.

BELİRLİ SAATLERDE GEÇERLİ

Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

Starbucks’ta artık İstanbulkart ile ödeme yapılabilecek