İstanbul’da ekmeğin fiyatı ‘resmen’ 4 lira oldu

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 6:34 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 6:36 pm

İstanbul’da birçok ilde uzun süredir dört liradan satılan ekmek, İstanbul Ticaret Odası’nın kararı ile ‘resmen’ dört lira oldu. 

Dünya’dan Merve Yiğitcan’ın haberine göre; İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi fırınların ekmek fiyatı dört lira olarak belirlendi. İTO’daki oylama ile kabul edilen kararda “1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL’yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak” şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

İstanbul’un birçok ilçesinde uzun süredir dört liradan satılan ekmek fiyat için daha önce belirlenen tarifede bir kilogram ekmeğin azami fiyatı 14,28 TL olarak belirlenmiş ve 230 gram ekmeğin 3 TL’den satılması kararlaştırılmıştı. Buna göre ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 33,3 zam gelmiş oldu.

Fırıncılar Federasyonu ile İstanbul Fırıncılar Odası birbiriyle çelişti

TÜRKİYE FIRINCILAR FEDERASYONU BAZI İLLERDE 5 LİRAYA SATILDIĞINI KABUL ETMİŞTİ

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 21 Haziran 2022’de Kocaeli Fırıncılar Odası’nda basın toplantısı düzenlemişti. Ekmeğin, İstanbul’un 3 ilçesinde tarife dışına çıkılarak 5  liradan satıldığını, tüm kentte böyle olduğu açıklamalarının ise gerçeği yansıtmadığını söyleyen Balcı, “3 ilçede tarife dışı bir uygulama olması, 5 liradan satılması, tüm İstanbul’da ekmeğin 5 liradan satılacağı anlamını taşımamaktadır” demişti. Böylece Balcı, 3 ilçede ekmeğin 5 liradan satıldığını kabul etmişti.

Fırıncılar Federasyonu ile İstanbul Fırıncılar Odası birbiriyle çelişti