Manisa depremi İzmir’den İstanbul’a tüm bölgeyi salladı!

Yayın tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba 10:28 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2020 Perşembe 11:32 am

Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, İzmir’de de hissedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremle ilgili “Şükürler olsun ki belediyemize şimdiye kadar can veya mal kaybı bilgisi gelmemiştir” dedi.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Manisa‘da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedildi.

Depremin Merkezüssü Musalar köyünden görüntüler

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 22:22’de merkez üssü Manisa’nın Aksihar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Manisa’nın yanısıra çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı son bilgiye göre Manisa’nın Akhisar ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Depremin merkez üstü:

Deprem sonrası Manisa’dan görüntüler:

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli’nin yanı sıra Yalova,Bursa ve İstanbul’da da hissedildi.

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA

Depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı:

* Akhisar-Musalar merkezli 5.4 şiddetinde yaşadığımız depremden dolayı tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

* Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 22.22’de 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Her ihtimale karşı ekiplerimiz teyakkuza geçmiştir.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada, “Şu anda şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok. Musalar Köyü’ne ulaşmaya çalışıyoruz. Halkımız sokakta. Yıkılan bir bina haberi yok” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Manisa’da meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremin ardından açıklamada bulundu.
Valilik’ten yapılan açıklama şöyle;

AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22’de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.

AFAD: 5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ

“Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle, can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.”

‘CAN KAYBI YOK’

Manisa Valisi Ahmet Deniz, NTV canlı yayınında depreme ilişkin soruları cevapladı. Ekiplerin bölgeye intikal ettiğini ve ayrıntılı açıklama yapılacağını belirten Deniz, depremde ölü ve yaralı olmadığını söyledi. Deniz, Akhisar’da 5-6 metruk evin hasar gördüğünü kaydetti.

UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR

‘ÇOK SIK DEPREMLER OLMASI ÖNCÜ OLDUĞU ANLAMINA GELİYOR’

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu Manisa’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada “Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu zon içirerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5 6’ya giden depremler olabilir” ifadelerini kullandı.

‘ARTÇI DEPREMLERE DİKKAT’

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin 25 kilometre uzunluktaki bir fay hattında meydana geldiğini söyleyerek Marmara fay hattını etkilemesinin mümkün olmadığını kaydetti. İlgili fay hattının normal bir fay hattı olduğunu ifade eden Tüysüz, 5.4 şiddetindeki deprem sonrası artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu.

PROF. DR. GÖRÜR: SIĞ BİR DEPREM

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Manisa’da meydana gelen depreme ilişkin Twitter’dan  açıklamada bulundu.

Görür paylaştığı mesajda şunları kaydetti:

”Demin Manisa, Akhisar’da 5,4 büyüklüğünde görece küçük bir deprem oldu. Bu yörede Akhisar’ın kuzeyinde KD-GB doğrultulu, sağ yönlü, doğrultu atımlı ve kısa bir fay var. Deprem bu fay ile ilişkili olabilir. Sığ bir deprem olduğu için nispeten şiddetli hissedilmiş olabilir.”