İstanbul’da denizde halıya sarılmış kadın cesedi bulunmuştu! Kimliği belli oldu

Yayın tarihi: 8 Haziran 2024 Cumartesi 12:41 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2024 Cumartesi 1:34 pm

İstanbul Büyükçekmece’de balıkçıların denizde bulduğu halıya sarılmış halde bulunan cesedin yaşındaki Sedef Güler’e ait olduğu belirlendi. Güler’in dört gündür kayıp olduğu öğrenildi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen üç şüpheliden iki gözaltına alındı.

İstanbul’da Mimar Sinan Sahili’nde sabah saatlerinde balıkçılar tarafından denizde ceset görüldü. Balıkçılar durumu ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sahil güvenlik ekiplerinin kıyıya çıkardığı kadın cesedinin 24 yaşındaki Sedef Güler’e ait olduğu ve üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi. Dört gündür kayıp olduğu öne sürülen genç kadın için ailesinin, sosyal medyada kayıp ilanları yayınladığı öğrenildi.

FARK EDİLMESİN DİYE HALIYA SARILMIŞ

Kadının öldürüldükten sonra dibe batması için ayağına zincirle ağırlık bağlandığı ve fark edilmemesi için de halıya sarıldığı tespit edildi. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını izleyerek olayla ilgili çalışma başlattı. Savcının da olay yerindeki incelemeyi tamamlamasının ardından ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İstanbul’da korkunç olay! Denizde halıya sarılmış kadın cesedi bulundu

BALIKÇILAR GÖRDÜ

Mahalle sakini Cem Tansever, “Sabahleyin geldiğimizde limanda polis ekipleri vardı. Balıkçı arkadaşlar denizde bir bayan cesedi görmüşler. Ekiplere haber vermişler. Sahil güvenlik ve polis ekipleri cesedi denizden çıkartmışlar. Olay yeri inceleme çalışmaları yapıldı. Otopsi yapmak için ekipler cesedi alıp götürdü” ifadelerine yer verdi.

ÜÇ KİŞİ TESPİT EDİLDİ İKİSİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı çalışmalar sonucu olayla ilgili olarak 3 kişinin kimliğini tespit etti. Şüphelilerden F.B. ve Y.G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheliler olayla ilgili sorguya alındı. Olayla bağlantısı tespit edilen 3. şüphelinin ise yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Polis soruşturmasına göre F.B.’nin cinayeti gerçekleştirdiği, diğer şüphelilerin cesedin denize taşınmasına ve denize atılmasına yardımcı oldukları değerlendiriliyor. Olayın sebebinin yapılacak sorgulamanın ardından kesinleşeceği belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor

Kaynak: DHA-İHA