İstanbul’da sağanak yağış etkisi! Beykoz’da istinat duvarı çöktü

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 7:37 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:55 pm

İstanbul’da Meteoroloji’nin önceden duyurduğu yağmur başladı. Sağanak nedeniyle kentte trafik durma noktasına gelirken, Maltepe’nin bazı mahallelerini su bastı. Öte yandan Beykoz’da bir binanın istinat duvarı çöktü, bir kişi altında kaldı.

İmamoğlu AKOM’dan uyardı: 50-100 kilo ağırlığında yağış yaşadık

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un yanı sıra birçok il için yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren beklenen yağış başladı.

VALİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Meteoroloji’ye göre; yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AKOM UYARDI

AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, yağışların 18.00’e kadar yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması öngörülüyor. AKOM, kentte beklenen yağışlarla ilgili özellikle Anadolu yakasını uyardı.

AFAD: SEL, YILDIRIM, DOLU VE HORTUMA DİKKAT

AFAD tarafından vatandaşlara yapılan uyarıda “İstanbul için kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi.

MALTEPE’DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul’da etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Maltepe’de yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

MISIR ÇARŞISI’NI SU BASTI

 

BEYKOZ’DA OKULU SU BASTI

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ BİR KİŞİ ALTINDA KALDI

İstanbul’da kuvvetli yağışlar kentin farklı noktalarında olumsuzluklara sebebiyet verdi. Beykoz’da bir binanın istinat duvarının çöktüğü bildirildi. 1 kişi göçük altında kaldı.

SARIYER’DE İŞÇİLERİN KALDIĞI EVİ SU BASTI! “HASTA ARKADAŞIMIZ VAR KALACAK YERİMİZ YOK”

Sarıyer’de altı işçilerin kaldığı evi su bastı. Eşyalar kullanılamaz hale geldi. Emekçiler, kalacak yerlerinin olmadığını söyledi. Su baskını sırasında uyuyan Serhat Kaya “Sabah saat 08.00 sıralarında uyandığımda evi su basmıştı. Hasta olan bir arkadaşımız vardı hemen evden çıktık. 1 buçuk ay önce yine aynı şeyi yaşadık.  Kalacak yer yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz. ” dedi.

 

Sözcü’de yer alan habere göre; İstanbul’un Beykoz ilçesindeki Zekeriyaköy Mahallesi Acarlar Sitesi’ndeki sosyetenin uğrak yeri olan ünlü bir spor tesisinin kapaylı yüzme havuzuna bu sabah saatlerinde yıldırım düştü. Çatıyı parçalayarak yüzme havuzunun içerisine düşen yıldırım anında üç çocuk yaralandı. Olayın anı yüzme havuzunda antrenmanda bulunan veliler tarafından saniye saniye görüntülendi.

Çocukların havuzda bulunduğu sırada düşen yıldırım sonucu ağır yaralanan bir çocuğun, havuza atlayan kişiler tarafından kurtarılarak önce ambulansa ardından özel bir hastaneye alınarak ameliyata alındığı belirtildi.