İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı!

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 2:39 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 3:23 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve AKOM’un uyardığı karlı hava dalgası yurda giriş yaptı. İstanbul’da da yer yer kar yağışı başladı.

Sibirya’dan Türkiye’ye giriş yapan soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarında önemli derecede düşüş yaşanırken kar yağışı yurdun birçok noktasında kendini göstermeye başladı. Megakent İstanbul’u da etkilemesi beklenen kar için AKOM, Valilik ve İBB kurmayları hazırlık toplantısı yaptı.

Kar yağışının Anadolu’da bugün etkili olmaya başlaması beklenirken, İstanbul’da önce karla karışık; yağmur yarın ise kar olarak görülmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgası yurtta gelecek haftanın ilk günlerine kadar varlığını sürdürecek.

YÖK’ten üniversitelere ‘kar’ uyarısı

 

METEOROLOJİ, İSTANBUL İÇİN ÖZEL UYARI YAYINLADI

İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde; ayrıca boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÖĞRENCILERE VE KAMU IDARESI ÇALIŞANLARINA ‘KAR’ IZNI

İstanbul Valiliği, İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim, öğretime, 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildiğini açıkladı.

İstanbul’da öğrencilere ve kamu idaresi çalışanlarına ‘kar’ izni

İSTANBUL’UN BAZI İLÇELERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul’da meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıların ardından kar yüksek kesimlerde etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışının etkisiyle Eyüpsultan Göktürk İstanbul Havalimanı yolu D20 Karayolu beyaza büründü.

METRO SEFERLERİNE KAR DÜZENLEMESİ GELDİ

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle; İstanbul’da beklenen karlı hava nedeniyle 9 Mart Çarşamba gününden, 13 Mart Pazar gününe kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00’ye kadar uzatılmıştır.

THY ve metro seferlerinde ‘olumsuz hava koşulları’ düzenlemesi

kar yağışı