İstanbul’da akıllara durgunluk veren olay! Sahte polis gerçek polise GBT yaptı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 2:56 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 3:13 pm

İstanbul Sancaktepe‘de filmlere konu olacak bir olay meydana geldi. Geçtiğimiz sene internetten sağladığı “Polis Emniyet Genel Müdürlüğü” rozetiyle pazarda GBT yapmaya çalışan sahte polis kimliklerini istediği iki kişi polis çıkınca şok oldu.

27 yaşındaki Feyyaz K., geçen yıl internetten sahte polis rozeti satın aldı. Kendine sahte görevlendirme yazısı da yazan sahte polis Feyyaz K., sokaklara çıkıp kimlik sorgusu yapmaya başladı. Herhangi bir sıkıntı yaşamayan Feyyaz K., gittiği pazarda hayatının şokunu yaşadı. Gittiği pazarda rozetini göstererek “Ben polisim, kimliklerinizi verin” dediği 2 kişi, gerçek polis çıktı.

Feyyaz K.’nin kimliğini istediği iki kişi kendisine, “sen kimliğini göster” dedi.

GERÇEK POLİSLER, SAHTESİNİ GÖZALTINA ALDI

Rahatlıkla sahte polis rozetli cüzdanını gösteren sahte polis, gerçek polislerin kimliklerini göstermesiyle şok oldu. Gerçek polisler, sahtesini gözaltına aldı.

Yakayı ele veren Feyyaz K., video çekip sosyal medyada paylaşım yapmak adına internet üzerinden polis rozetli siyah cüzdan siparişi verdiğini ve daha sonra görevli ibareli bir yazı çıkartıp kendi el yazısıyla adını yazdığını söyledi.

“AMACIM ŞAKA VİDEOSU ÇEKMEKTİ”

Video çekmek için pazara gittiğini söyleyen sahte polis, “Karşıdan genç yaşta sakallı iki kişi geliyordu. Yanlarına gidip kimlik sordum. Onlar da benim kimliğimi görmek isteyince polis rozetli cüzdanımı gösterdim. Şahıslar gerçek polis kimliklerini gösterdiler ve beni orada yakalayıp polis merkezinde götürdüler. Amacım şaka videosu çekmekti. Bu olay dışında rozeti hiç kullanmadım” dedi.