İstanbul’a iki gün yağmur müjdesi

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:02 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:03 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İstanbul’da Avrupa Yakası’nın batı bölgelerinde cuma ve cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. AKOM, yağış öncesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yurttaşları uyardı.

Türkiye’de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul’u serinletecek haber geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kentte etkili olması beklenen sağanak yağış ile ilgili vatandaşları uyardı.

Meteoroloji’den 14 kent için sarı kodlu uyarı! Sağanak çok kuvvetli geliyor

AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, kentte Avrupa Yakası’nın batı bölgelerinde perşembe gecesi itibarıyla cuma ve cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

AKOM’un vatandaşlara yaptığı uyarı şöyle:

“Gün içerisinde Avrupa Yakası’nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği ön görülmektedir. İstanbul genelinde bu gece saatlerinden itibaren başlaması ve Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir”

İstanbul'da Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde cuma ve cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. AKOM, yağış öncesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yurttaşları uyardı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ