İstanbul Valisi: Türkiye sosyal devlet olmanın ne olduğunu gösteriyor

Yayın tarihi: 8 Nisan 2020 Çarşamba 3:49 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2020 Çarşamba 3:49 pm

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya koronavirüs ile mücadelede dünyada maske savaşları yaşandığını belirterek, “Dünyada maske savaşları yaşanırken Türkiye, sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın imzasını taşıyan mektuplarla beraber  65 yaş üzerindeki vatandaşlara maske ve kolonya dağıtılmasına başlandı. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen İstanbul’da yaşayan 1 milyon 150 bin kişiye dağıtılacak olan paketler, bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lojistik deposunda düzenlenen programda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından tanıtıldı.

Erdoğan: Türkiye koronavirüse en hazırlıklı yakalanan ülkedir

‘TÜRKİYE SOSYAL DEVLET OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’

İstanbul’da paketlerin dağıtımına dün başlandığını belirten Vali Yerlikaya, “Dünyada maske savaşları yaşanırken Türkiye, sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz. Malumlarınız, E-Devlet ve PTT’ler aracılığıyla başvuran herkese de maskeler ücretsiz olarak ulaştırılacak. Bugün yaptığımız çalışmada, İstanbul pilot bölge olarak belirlendi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, İstanbullular adına şükranlarımızı arz ediyorum. Allah razı olsun. Dün itibariyle İstanbul genelinde 65 yaş üstünde olan 1 milyon 150 bin vatandaşımıza paketlerimizi ulaştırmaya başladık. Süreçte tüm sektör temsilcilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, büyük bir dayanışma ruhuyla hareket etti. Herkes elini taşın altına koydu ve destek oldu. Biz Türkiye’yiz. Biz bize yeteriz. Destek verenlere, tek tek teşekkür ederim” diye konuştu.

Erdoğan’ın ‘En hazırlıklı ülkelerden birisiyiz’ dediği dakikalarda DSÖ: Türkiye’deki tırmanıştan endişeliyiz