İstanbul Valisi Filistin eylemini hedef aldı: Beşinci kol faaliyetleri

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 8:40 am - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 8:40 am

Beyoğlu’nda ‘Filistin‘e destek’ ve  İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan bir grup genç şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Olay birçok siyasetçiden tepki alırken İstanbul Valisi Davut Gül, “Beşinci kol faaliyetleri” diyerek Filistin eylemini hedef aldı.

İstanbul Beyoğlu’nda, iktidarın İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden “Filistin İçin Bin Genç” inisiyatifinden gençler şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Birçok siyasetçi polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

Polis şiddeti gündemdeki yerini korurken İstanbul Valisi eleştirilere yanıt verdi.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi:

“İstanbul’da, Filistin’e destek, İsrail’i protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Tarihinde hiçbir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır. Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir. Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız! Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar.”

Özgür Özel’den İngilizce mesajla dünyaya Filistin çağrısı

Kaynak: HABER MERKEZİ