İstanbul Valiliği’nden ‘nargile’ yasağı!

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:38 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:46 pm

İstanbul Valiliği; plaj, sahil, orman, mesire alanı ve parklarda nargile içilmesini yasakladı. Vali Gül, “Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir” dedi.

İstanbul Valiliği’nden nargile ile ilgili bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada; kentteki plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Nargile satışı ile alakalı basında çıkan haberler üzerine açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

İstanbul’da; orman yangınlarının önüne geçmek, plaj ve sahillerde olumsuz görüntülerin oluşmasını engellemek, kamuya açık, piknik alanı, park ve mesire alanlarında çevreyi rahatsız etmemek amacıyla belirtilen alanlarda nargile içilmesi, sunumu ve satışı yasaklanmıştır.

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin konuya ilişkin kararı gereğince buraların dışındaki işyerlerinden ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “

“RUHSATLI SALONLARDA KISITLAMA YOK”

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’da plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir.” ifadesini kullandı.

Kamerun’da nargile evlerde dahi yasaklandı