İstanbul Valiliği’nden kuvvetli yağış uyarısı!

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 5:42 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 5:42 pm

İstanbul Valiliği, kentte yarın kuvvetli yağışın etkili olmasının beklenildiğini ifade ederek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmasının beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

“CUMARTESİ SABAHTAN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK”

Valilik ayrıca, Twitetr’dan da paylaşımda bulunarak, “Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor” ifadelerini kulalndı.