İstanbul Valiliği’nden kimliğini göstermek istemediği için vatandaşı vuran bekçi için açıklama

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 10:31 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 10:34 am

İstanbul Arnavutköy’de bir bekçi, kendisine kimlik göstermek istemeyip sopa ile saldıran kişiyi ayağından vurarak etkisiz hale getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

İstanbul Valiliği, 6 Mayıs’ta Anadolu Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çarşı ve mahalle bekçileri tarafından şüphe üzerine bir aracın durdurulduğu belirtildi.

Bekçinin kimliğini göstermek istemeyen vatandaşı vurduğu anlar kamerada

“SOL AYAĞINDAN TEHLİKE ARZ ETMEYECEK ŞEKİLDE YARALADI”

Açıklamada, şöyle denildi:

“Durdurulan araçta bulunan şahısların kimlik kontrolleri yapılacağı sırada, şüpheli Y.D adlı şahıs, mukavemette bulunmak ve olay mahallinde eline geçirdiği sopa ile saldırmak suretiyle çarşı ve mahalle bekçisi M.A’yı yaralamıştır. Çıkan arbede sırasında çarşı ve mahalle bekçisi M.A, beylik tabancası ile şüpheli Y.D’yi sol ayağından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralamış, yaralı şahıs Arnavutköy Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır”

Bekçiler, kendilerine itiraz eden iki yurttaşı vurup kaçtı

Şüpheli Y.D’nin daha önce “yağma suçu”ndan cezaevi kayıtları olduğunun ifade edildiği açıklamada, konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Arnavutköy’de fırın önlerinde yoğunluk yaşanmaması ve sosyal mesafenin korunmasını sağlamak için görev yapan bekçi şüphelendiği bir araçtaki kişilerin kimlik kontrolünü yapmak istedi. Araçtaki şüphelilerden biri kimliğini vermek istemeyerek mahalle bekçisini sopayla elinden yaraladı. Bekçi şüpheliyi ayağından vurarak etkisiz hale getirdi. Olay anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Mahalle bekçisine cinsel taciz davası