İstanbul Valiliği: 30 bin 756 düzensiz göçmen sınırdışı edildi

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 6:28 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 6:28 pm

İstanbul Valiliği,  sosyal medyada kadın ve çocukların görüntülerini gizlice kayda alıp sosyal medya platformlarında yayımlayan düzensiz göçmenler hakkında açıklama yaptı. Valilik, söz konusu taciz videolarını yayımlayan kişiler hakkında gerekli işlemler yapıldığını açıklarken 2021’den bu yana 30 bin 756 düzensiz göçmenin kentten sınır dışı edildiğini de bildirdi.

İstanbul Valiliği, son dönemlerde taciz videoları ile gündeme gelen düzensiz göçmenler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Valilik, ilgili mevzuatı ihlal eden veya suça karışan kişiler hakkında yasal işlemler başlatıldığını bildirdi. İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 2021’de 71 bin 959 düzensiz göçmen hakkkında işlem yapıldığını belirtirken bu kişilerden 23 bin 072’sinin kentten sınırdışı ve 39 bin 535’inin sınır dışı işlemlerinin yapılması için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini açıkladı.

İSTANBUL’DAN  7 BİN 684 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Valilik 1 Ocak – 15 Nisan 2022 tarihleri arasında 4 bin 661 Afgan, bin 418 Pakistanlı olmak üzere 18 bin 781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını dile getiriren bu kişilerden 7 bin 684’ünün İstanbul’dan sınırdışı edildiğini bildirdi. Valiliği açıkladığı 2021 verilerine göre böylelikle toplamda 30 bin 756 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

TACİZCİLER TUTUKLANDI

Valilik bu çalışmalarında devam ettiğini belirterek, “son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete sürükleyerek, toplumda kargaşa çıkarmak amacıyla paylaşımlar yapıldığı görülmektedir” dedi.

“Söz konusu paylaşımlarda yer alan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Valiliğin açıklamasındaki ilgili kısım ise şöyle: Bunlar arasında sosyal medya üzerinden silah ve kesici aletlerle paylaşım yapan Afganistan uyruklu (A.A), çocuğa yönelik cinsel taciz suçuna karışan Fas Uyruklu (H.I), sokakta yürüyen kadınların gizlice videolarını çeken Pakistan uyruklu (Z.W), (U.M), (M.K) ve adlı şahıslar, güvenlik güçlerimizce yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanmışlardır.

Benzer mahiyette paylaşımda bulunan Pakistan uyruklu (T.M.S) sınır dışı edilmiş, sokak ortasında sandalye ile oturarak tartışma çıkaran Suriyeli (H.H), Pakistan uyruklu (C.R) ve (N.M) ile gasp olayına karışan Libya uyruklu (A.M.D) isimli şahıslar geri gönderme merkezlerine alınmış olup, sınırdışı işlemleri devam etmektedir.”

Pakistanlı mülteci Türk polisleriyle alay etti