İstanbul Üniversitesi’nden ‘kısmi’ geri adım: Yeni kurallar duyuruldu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 12:28 pm

İstanbul Üniversitesi, ‘üniversiteyi halka açma’ uygulamasında kısıtlamaya gitti. Buna göre, ziyaretlerde Rektörlük binası idari büroları ile eğitim-öğretim görülen binalar, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere giriş yapılamayacak.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünü halka açması tepkilere neden oldu. Dün öğrenciler çok sayıda kişinin ‘elini kolunu’ sallayarak üniversiteye hatta sınıflara girdiğini sosyal medyada paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Taylan Yıldız da, hiçbir denetime maruz kalmadan ve kimlik sorulmadan okula ve derse girebildiğini duyurmuştu. İstanbul Üniversitesi bugün yayınladığı açıklamayla uygulamaya birçok kısıtlama getirdi.

Buna göre, ziyaret saatleri 13:00-16:00 arasında kısıtlı olacak, ziyaret için önceden randevu alınacak. Güvenlik görevlileri ziyaretçileri denetleyecek ve ‘ziyaretçi kartı’ verecek. Rektörlük, sınıf vb. yerlere giriş yapılamayacak, ziyaret sadece bahçeyle sınırlı olacak. Ayrıca güvenlikler ‘gerekli gördüğü’ durumlarda ziyaretçilere müdahale edebilecek. Ziyaretçilerin piknik gibi aktiviteler yapması yasak.

İstanbul Üniversitesi’nin duyurduğu yeni kurallar şöyle:

1- Üniversitemize ziyaretler hafta içi 13:00 – 16:00 saatleri arasında tarihi ve kültürel niteliklerinden dolayı Beyazıt yerleşkemiz bahçesini kapsayacak şekilde gerçekleşecektir.

2- Ziyaret için İstanbul Üniversitesi web sitesi (www.istanbul.edu.tr) üzerinden randevu alınmalıdır.

3- Ziyaretçilerimiz araç ile giriş yapamayacaklardır.

4- Ziyaretlerde Rektörlük binası idari büroları ile eğitim-öğretim görülen binalar, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere giriş yapılamayacaktır.

5- Resmî tatiller (dini ve milli bayramlar, özel günler vb.), sınav günleri ve Üniversitemiz yönetimi tarafından belirlenen zamanlarda kampüsümüz ziyarete kapalı olacaktır.

6- Beyazıt Kampüsü’ndeki tarihi ve kültürel atmosferi deneyimlemek isteyen misafirler, güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılacak kontrollere tabi tutulduktan sonra giriş esnasında alacakları ziyaretçi kartları ile yerleşkemize giriş yapabileceklerdir.

7- Üniversite yönetimimiz gerekli görülen durumlarda ek güvenlik tedbirleri uygulama hakkına sahiptir.

8- Yerleşke ziyaretinde, Üniversitemizin eğitim-öğretim ve idari işleyişini bozacak etkinlikler (piknik, grup aktiviteleri vb.) yapılamayacak, ziyaretler sadece kültürel amaçlı gerçekleştirilecektir.

Kaynak: TELE1