İstanbul Üniversitesi’nde saldırı!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 5:44 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 3:30 pm

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yapılacak olan forumu engelleyen ülkücü grubun bir diğeri İstanbul Üniversitesi’nde de ortaya çıktı. Çıkan arbedeye güvenlik ve polis ekipleri müdahale etti.

İstanbul Üniversitesi’nde iki grup arasında çıkan kavgaya polis ekipleri müdahale etti. Gruplardan biri fakülte dışına çıkarılarak, fakültenin kapısı kilitlendi. 

İstanbul Öğrenci İnisiyatifi, sosyal medya hesabı üzerinden “İstanbul Üniversitesi’nde faşist çeteler, yönetimin desteğiyle ve polislerin koruması altında öğrencilere saldırıyor” açıklaması yaptı.

İnisiyatif, çevik kuvvetin üniversiteyi abluka altına aldığını belirterek, “Polisler öğrencileri okul dışına çıkarmaya çalışıyor. Baskılarınız bize sökmez! Beyazıt da, Cebeci de bizimdir! Bizim kalacak! Polis ve özel güvenlik, faşistlerin tehditleri altında devrimci öğrencileri okul dışına çıkararak kapıları üstlerine kapattı. Biz bu senaryoyu biliyoruz. Daha önce de Beyazıt’ta olduğu gibi yine üzerimize kapattığınız kapıları yıkarak geçeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde de bir grup ülkücü ekonomik kriz nedeniyle forum düzenlemek isteyen bir grup öğrenciye saldırmıştı.

Ankara’da öğrencilerin yürüyüşüne saldırı!