İstanbul ulaşımına Ayasofya düzenlemesi! Bazı hatlar durduruldu…

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 11:35 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 11:35 am

İstanbul’da, Ayasofya’da gerçekleşecek olan cuma namazı nedeniyle bazı metro ve tramvay hatlarının seferleri durduruldu.

Danıştay 10. Dairesi’nin camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyanet’e devredilen Ayasofya’da ilk namaz bugün kılınacak.

Yeni tip koronavirüs salgını gölgesinde gerçekleşmesi beklenen cuma namazı için yüzlerce vatandaş Sultanahmet’e akın etti. Bazı vatandaşların alanda sabahladığı görüldü. Polislerin dün geceden kurduğu güvenlik barikatlarının açılmasıyla onlarca vatandaş Sultanahmet’e doğru koştu.

BAZI SEFERLER DURDU

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Ayasofya’daki izdihamı önlemek için bazır tramvay ve metro seferlerinin durdurulduğu bilgisini verdi.

Ongun’un Twitter’dan paylaştığı bilgi şu şekilde:
“Ayasofya-i Kebir Camii’ndeki Cuma Namazı’ndaki izdihamı önlemek için, Valilik koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı’nın Kabataş-Eminönü seferleri durdurulmuş, Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arası çalışmakta. Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatılmıştır.”