İstanbul semalarında insan figürlü bulut

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 10:35 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:12 am

İstanbul semalarında ‘yükselim engellenmesi’ denilen doğa olayının gerçekleşmesiyle insan figürünü andıran bir bulut görüldü.

İstanbul’da akşam saatlerinde kısa süreli yağış görüldü. Kentin bazı bölgelerinde yağmurla birlikte çakan şimşekler, gökyüzünü aydınlattı.

Kağıthane ve Sultangazi’de bazı evlerin çatıları uçtu. İstanbul’da bazı noktalara yıldırım düşerken, ağaçlar devrildi.

Yoğun yağış Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde etkili oldu.

Yağış öncesinde çakan şimşekler adeta geceyi aydınlatırken, gök gürültüsünün ardından sağanak yağış başladı.

Avrupa Yakası’nda sağanak Mecidiyeköy ve civarında etkili oldu. Sarıyer Poligon Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle 3 katlı apartmanın çatısı uçarak, otomobilin üstüne düştü. Olay yerine polis, itfaiye ekipleri ve ambulans sevk edildi.

3 katlı apartmanın çatısı uçarak, otomobilin üstüne düştü.

Baltalimanı’nda, şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağacın gövdesinden kopan parça Sakıp Sabancı Caddesi’ne düştü. Trafik ekipleri, caddede önlem alarak, sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirdi. Ağaçtan kopan parçaların yoldan kaldırılmasının ardından cadde trafiğe açıldı.

Silivri’nin yüksek mahallelerinde ise kısa süreli dolu yağışı etkili oldu. Arnavutköy’de ise fırtınada etkisini gösterdi.

Silivri Yol Çatı Mahallesinde yıldırım düşmesi sonucu saman balyaları tutuşarak alev alev yandı.

Bunların yanı sıra ‘yükselim engellenmesi’ denilen doğa olayının gerçekleşmesiyle de insan figürünü andıran bir bulut görüldü.