İstanbul sağanak yağmura teslim! İmamoğlu saat vererek uyardı

Yayın tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi 1:37 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi 1:37 pm

İstanbul’da beklenen sağanak ve fırtına sabah saatlerinde başlarken  48 saat etkili olacağı öğrenilen ‘tam fırtına’ için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da bir paylaşım geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), AKOM ve AFAD’ın dün peş peşe yaptığı uyarıların ardından dün THY, yurt içi ve yurt dışında karşılıklı olarak 40 seferini iptal etti. Bu sabah da deniz ulaşımı sekteye uğrarken BUDO, Bursa-İstanbul seferlerini yapamayacağını duyurdu.

48 SAAT ETKİLİ OLACAK

Yurt genelinde 28 kent ile birlikte “turuncu” alarm verilen İstanbul’da fırtınanın hızının bugün 75-80 km’yi, yarın ise 100-110 km’yi bulacağı uyarısında bulunuldu. Yağışın öğle saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı bildirildi.

Meteoroloji’den 66 il için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı! İşte il il hava durumu

İMAMOĞLU YARIN AKŞAM İÇİN UYARDI

Yetkililerin uyarıları sürerken; bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

X hesabından bir paylaşım yapan İmamoğlu, İBB ekiplerinin sahada olduğunu belirterek “Fırtına ve kuvvetli sağanak yağış nedeniyle teyakkuzda olan İBB ekiplerimiz 5.045 personel, 2.104 araç ve iş makinesi ile yaşanan olumsuzluklara müdahale ediyor. Yağış ve fırtınanın yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor. Tüm ekiplerimiz sahada” ifadelerini kullandı.