İstanbul Modern Sinema’dan ‘Bahar Nöbeti’

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 3:55 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 3:55 pm

İstanbul Modern Sinema, çevrimiçi programlarına Bahar Nöbeti ile devam ediyor. Ulusal ve uluslararası birçok festivallerde adından söz ettiren kimi ödüllü, kimi ilk kez izleyiciyle bulaşacak filmlerden bir seçki olarak hazırlanan Bahar Nöbeti, 18-30 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Modern Sinema’nın düzenlediği çevrimiçi gösterim programında, baharın son ayına özel bir seçki hazırladı. 2020’de festivallerde adından söz ettiren, ödüllü filmlerden oluşan seçki farklı tarihsel bağlamlarda, farklı karakter ve öyküler üzerinden bazen özlemi duyulan, idealleştirilen bir nostalji, bazen de kendini zorla hatırlatan, silinmeye direnen bir iz olarak ‘geçmiş’ kavramıyla uğraşıyor.

İran’da uygulanmaya devam eden idam cezası üzerine dört hikayeden oluşan ve geçen yıl Berlin’de ‘Altın Ayı’ kazanan İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof’un son filmi ‘Şeytan Yoktur’ da seçkiler arasında. Yuri adlı bir delikanlının kentsel dönüşüm yüzünden evinin yıkımını engellemeye çalışmasıyla uzaya gitme hayâllerini iç içe işleyen Fransız filmi ‘Gagarine’ ise Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşuyor.

İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden erişime sunulacak olan  filmler, ücretsiz ve çevrimiçi olarak izleyicinin karşısına çıkacak. Kayıt ve daha detaylı bilgi için İstanbul Modern Sinema’nın web sitesi ziyaret edilebilir.

Rock müziğin sevilen ismini görenler tanıyamadı