İşte 43. İstanbul Maratonu’nun kazananları

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 9:19 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:59 am

“Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” unvanını taşıyan İstanbul Maratonu 43. kez koşuldu. Maraton için İstanbul’daki birçok nokta trafiğe kapatıldı. Maratonun kazananı erkeklerde Ugandalı atlet Victor Kiplangat, kadınlarda Kenyalı atlet Sheila Jerotich oldu.

Anadolu yakasından başlayıp Avrupa yakasında son bulacak, dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu bugün koşuluyor. İstanbul Maratonu; 42 kilometre 195 metrelik maraton koşusu, 15 kilometre koşusu ve 8 kilometrelik halk koşusu kategorilerinde yapılacak. 42 kilometrelik maraton saat 09.00’da, 15 kilometrelik yarı maraton 9.15’te, 8 kilometrelik halk koşusu ise 9.45’te start alacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’ndan başlayacak tam maraton Sultanahmet Meydanı’nda, yarı maraton Yenikapı’da, halk koşusu Dolmabahçe’de sona erecek. Koşu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve maratonun güzergahındaki yollar trafiğe kapatıldı. Koronavirüs nedeniyle maratona katılacak tüm koşucuların aşı kartı veya son 48 saat içinde alınmış negatif sonuçlu PCR testi beyanı zorunlu tutuldu.

ÖDÜL

Maratonda erkekler ve kadınlarda birinci olanlara 35’er bin dolar para ödülü verilecek, ikinci olanlar 20 bin, üçüncüler de 10 bin dolar ödül alacak. Türkiyeli yarışmacılarda ise maratonu birinci bitirenler 30 bin lira, ikinciler 15 bin lira, üçüncüler de 5 bin lira para ödülünün sahibi olacak.

MARATON’DA KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER AYRINTISI

İki kıta arasında koşulan maratonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başlattı. Akşener’in göğüs numarasının “2023, Kılıçdaroğlu’nun “1923” olması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

 

İstanbul’u kaplayan sis, böyle görüntülendi