İstanbul için flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 1:51 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 1:53 pm

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle yüz yüze eğitimin sona erebileceği iddialarına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’dan yanıt geldi. Yazıcı henüz yüz yüze eğitime ara verilmesine ilişkin bir karar alınmadığını belirterek, “Okulları kapatmak en son çare olarak düşünülmeli, aksi çünkü çocuklarımızın okuldan kopmaları belki onaramayacağımız birçok problemlere de neden olabilir.” açıklamasına bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul’da yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan vaka sayılarıyla birlikte özellikle velileri endişelendiren yüz yüze eğitim konusunda konuşan Yazıcı, önceliklerinin öğrencilerin sağlığı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Alınan önlemlerle, korunaklı sistemlerle okullar daha özel bir çevre. Bu bağlamda genel olarak İstanbul’da öğrencilerimiz okullarımıza devam ediyor. Bu oran yüzde 80 civarında. Eğer ailelerimiz isterse çocuklarımızı okullara göndermeyebiliyor, uzaktan eğitime katılıyorlar. Genel çerçevede İstanbul’da süreç kontrollü bir şekilde devam ediyor. Maske, mesafe ve temizliğin koruncağı şekilde önlemler alındı. Sınıflarımızda belirli bir mesafeyi koruyabilmek için öğrencilerimizi bölümleyerek eğitim öğretimlerini sürdürüyoruz. İhtiyaç duyulması halinde dağıtılmak üzere tüm okullarımızda maskeler var. Okulda, bahçedeyken koridorda ve diğer alanlardayken de çocuklar, öğretmenlerimizin gözetimi içinde. Çocuklarımızın kendi içinde yakınlıkları, sorun olabileceğini düşündüğümüz durumları olabiliyordur ama maskeyi muhafaza etmesiyle de elimine edilebileceğini de düşünüyorum. Umarım okullarımızı hiçbir zaman kapatmak zorunda kalmadan eğitimden taviz vermeden, çocuklarımızın okullarda olmalarını temin edebiliriz.”

Hastanelerdeki doluluk oranları ve bulaş sayıları ile okullardan elde edilen verilerin birlikte değerlendirildiğini belirten Yazıcı, “Okullarla ilgili yeni bir karar almamız gerektiğini gösteren herhangi bir veri şu an itibariyle ulaşmadı. Süreci hep birlikte hassasiyetle izliyoruz. Eğitim vazgeçilmez bir değer, çocuklar için okulda olmak çok hayati ama bir yandan da tabi sağlıkları en öncelikli.” şeklinde konuştu.