İstanbul için bağımsız kadın aday

Yayın tarihi: 30 Ocak 2019 Çarşamba 5:24 am - Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba 5:26 am

Emekçi Hareket Partisi tarafından yayımlanan açıklamada İstanbul için aday gösterme sebepleri sıralandı. Ekonomik krizi ve seçim güvenliğini gündemine almayan, seçmenleri hazır kıta askerleri olarak gören, iktidarın çizdiği sınırlarda dolaşan bir muhalefetin, sorumsuz politikalarla İstanbul’u kazanamayacağı ifade edildi.

“Özge Akman halktır, kendine oy ver” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şehri ayakta tutan, geçindiren, üretenin emekçiler olduğu belirtildi ve şehri yönetenlerin de söz, yetki ve iktidara sahip olanların da emekçiler olması gerektiğine dikkat çekildi. Siyasi iktidarın ekonomik krizi saklamaya çalıştığı, muhalefetin ise milliyetçiliğin arkasına saklanmaya çalıştığı bu seçimlerde sosyalist bağımsız aday Özge Akman’ın buna bir son vereceği fikri öne çıkarıldı.

‘EĞEMENLİK BİR ÜLKE VE ŞEHRE EMEK VERENLERİNDİR’

Açıklamada işsizlik ve yoksulluk boyutunu en üst sınırdan yaşayanların emekçiler olduğunu ve ekonomik kriz günlerinde gidilen bu seçimlerde seçim programlarındaki en önemli gündem olarak emek verenlerin gündemi olan ekonominin üst sıralarda tutulması gerekirken, var olan muhalefetin İstanbullulara böyle bir öneri sunmadığı savunuldu.

Muhalefetin iktidarın çizdiği sınırlarda dolaştığının ifade edildiği açıklamada, bu görüş iki başlıkta ortaya konuldu. Birinci hata şöyle ifade edildi: “Göz göre göre ciddi bir seçim güvenliği sorunu varken muhalefet bu sorunu da ertelemeyi tercih ediyor. Ekonomide siyasi iktidar yurttaşları nasıl yatıştırmaya çalışıyorsa muhalefet de seçim güvenliği konusunda aynısını yapıyor.” İkincisi hata olarak ise şu görüşe yer verildi: “Muhalefet ‘milliyetçi oylar’ lafının arkasına gizlenerek siyasi iktidarın söylemlerinin titizlikle dışına taşmamaya özen gösteriyor.”

Açıklamada ayrıca EYT mücadelesi, tank palet fabrikası mitingi, inşaat işçilerinin insanca çalışma koşulları mücadelesi gibi örneklerle yurttaşların harekete geçmek istediği ancak muhalefetin toplumdaki dinamikleri siyasetin merkezine koymadığı eleştirisine yer verildi:

“Ülkenin her yerinde yurttaşlar harekete geçmek istiyor. Bu dinamikleri merkezine almayan, umutsuzluk ve yılgınlıktan başka bir şey üretmeyen bir siyasetin seçimlerde başarı şansı yoktur.”

Seçmenlerin hazır kıta askerler olmadığı fikrinin öne çıktığı açıklamada, demokrasinin gerçek anlamda hayata geçebilmesi için şehir halkının meclisler oluşturması gerektiği vurgulanarak, tüm bunların hayata geçebilmesi için de İstanbullular sosyalist aday Özge Akman’a oy vermeye çağrıldı.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:
“Oyunuzu rantçılara, betonculara, paragözlere vermeyin.
Saray güdümlü vekil adaylarına da; halkın, emek verenlerin sorunlarına el atamayan adaylara da oy vermeyin.
Oylar Emekçi Hareket Partisi’nin desteklediği sosyalist adaya.
Oylar emek verenlerin adayına.
Oylar halkın adayına.
İstanbul kriz yaratanların değil emek verenlerindir.
Özge Akman halktır, kendine oy ver.”