İstanbul Havalimanı’nda uçak kalkmadı… ‘Burada havalimanı yapılamaz dedim’

Yayın tarihi: 25 Şubat 2019 Pazartesi 1:48 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi 2:30 pm

Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı-İzmir Adnan Menderes Havalimanı seferini yapmaya çalışan uçağında yaşanan sorun nedeniyle uçuş iptal edildi.

Türk Hava Yolları’nın TK2030 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-İzmir Adnan Menderes Havalimanı seferini gerçekleştirmek üzere İstanbul Havalimanı’nda piste yönelen TC-JVJ tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı taksi işlemi sırasında kontrolsüz olarak sağ yönüne doğru kayma yaşadı. Pilot güvenliği riske etmeyerek uçuşu iptal etti.

Yoğun kar yağışıyla beraber İstanbul’da yaşanan uçak seferi iptallerinden bir tanesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

İstanbul Havalimanı’dan kalkış yapmak isteyen bir uçağın pistin buzlanması nedeniyle ‘Sağa doğru kaydığı’ ve pilotun seferi iptal ettiği iddia edildi. Yaşanan olayın ardından kaptan pilotun açıklamalarını ise bir vatandaş telefonuna kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Görüntülere ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, havalimanının yapıldığı bölgeye yönelik daha önce uyarılarda bulunduğunu hatırlatırken, “Haklı çıkmanın hüznünü yaşıyorum…” ifadelerini kullandı.

Erdoğdu’nun açıklamaları şöyle:

“Burada havalimanı yapılamaz dedim… Ne zemini ne iklim koşuşları havalimanı yapılmasına uygun değil dedim… Milyarlarca avroluk yetim hakkı gözümüzün önünde yandaşlara aktarıldı… Bu açıklamalarım yüzünden hapis cezası aldım… Haklı çıkmanın hüznünü yaşıyorum… Yazık oldu…”