İstanbul Havalimanı’nda ilk kaza! İşte uçağın direğe çarptığı o anlar

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2019 Çarşamba 9:25 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2019 Çarşamba 4:06 pm

İstanbul- Ankara uçuşunu yapmakta olan TK2108 sefer sayılı Boeing 777-300 uçağı pistte havalanmaya hazırlanırken direğe çarptı. Yolcular başka bir uçağa tahliye edildi.

Sabah 08.45’te Ankara seferini yapmaya hazırlanan THY’ye ait Sümela isimli Boeing 737 tipi uçağın kanadı taksi sırasında kaza geçirdi. Uçakta bulunan gazeteci Serdar Kuzuloğlu olayı sosyal medya hesabından duyurdu. ‘Kule varsa bu kadar geniş uçak niye bu yoldan piste bağlanıyor?’ diye sorarak, ‘Bu noktada kulenin işi ne? Kule varsa bu kadar geniş uçak niye bu yoldan piste bağlanıyor? Karışık ve ciddi bir mesele ama terminal (İstanbul Havaalanı) hatası mı pilotaj mı bilemiyorum. Öğrenirsem paylaşacağım.’

Kuzuoğlu  ‘İstanbul- Ankara uçuşunu yapmakta olan TK2108 sefer sayılı Boeing 777-300 uçağımız pist başı için taksi yaparken büyük bir gürültüyle sarsıldı. Sağ kanadımız pist kenarındaki bir kuleye çarpmış. Büyük hasar var. Hayatımda böyle bir şeye şahit olmadım. Uçak değiştiriyoruz’ dedi.

 

 

“Hiçbir resmi açıklama yapılmadı; yetkililerden edindiğim gayrıresmi bilgiler ise ürpertici”

Uçağın kanadının metal direği ‘kağıt gibi katlağını’ kaydeden Kuzuloğlu, 2.5 saat rötarın ardından yeni bir Boeing 777-300 ER ile Ankara’ya doğru yola çıktıklarını belirterek, “Kimse, hiçbir resmi açıklama yapmadı. Yetkililerden edindiğim gayrıresmi olanlarsa ürpertici (paylaşamam). Kriz yönetimi koca bir SIFIR” yorumunda bulundu.

THY’den anons: Direğe temas eden uçağımız…

Uçakta bulunan bir başka yolcu Mete Bayrak da, THY’nin özür için yolculara bir kısa mesaj attığını ve bunun dışında bilgilendirme yapılmadığını belirterek, “Paramparça olmuş direk ve kanat varken ‘direğe temas eden uçağımız’ anonsu da komik oldu” dedi.


Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti nedeniyle uçaklar İstanbul Havalimanı yerine Çorlu’ya inmesinin yankısı sürerken şimdi de bu olay tartışmalı İstanbul Havalimanı’nın güvenirliğini sorgulatıyor. Uçak pisti üzerinde kulenin var olduğu bu yoldan uçakların piste bağlandığı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı’ndaki hava sahası uçuşlara uygun değil! Uçaklar tur atmak zorunda kalıyor…

Pilot konuştu, İstanbul Havalimanı’nda uçakların inememe sebebi ortaya çıktı