İstanbul Havalimanı’nda fiyatlar fırladı

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:20 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:20 am

İstanbul’da yağan kardan dolayı kitlenen İstanbul Havalimanı bu kez yeme içme fiyatlarıyla gündeme geldi. Hamburgerler yurtiçi uçuşlarında biletlerin yarı fiyatına denk geliyor. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, birkaç kez bakanlığa şikâyette bulunduklarını söyledi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; İstanbul Havalimanı’nda fiyatlar yılbaşına göre kıyasla iki kat arttı. Geçen yıl aralık ayının başlarında  dolar 13.80 TL iken 66 liraya yani 4.75 dolara satılan en ucuz hamburger, doların 14.70 TL olduğu bugünlerde 119 liraya yani 8.09 dolara satılıyor. Bugün dışarıda 2 liraya satılan yarım litre su, havalimanında 16.25 liraya, kaşarlı simit ise 30 liraya satılıyor.

“SİMİT BİLE UÇTU”

Yürüme alanı fazla olduğu için uçuş saatinden en az dört saat önce havalimanında olması istenilen yurttaşların, yol da hesaplanınca uçuşlarından Altı saat önce yola çıktıklarını hatırlatan TÜDEF Başkanı Koçal, “Bu yolculukta bir şeyler yenebilecek tek yer havalimanı ve burada da kontrollerden geçince sularınıza el koyuluyor. Bu tüketiciyi içerideki markaların insafına terk etmek demektir. Bu tüketicinin gıdaya ulaşmasını engelleyen bir durumdur. Altı saattir yolda olan bir şeker hastası suyu 16 liraya, simiti 30 liraya almaya mahkûm ediliyor” dedi.

“ŞİKAYETLERİMİZ CİDDİYE ALINMIYOR”

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun bu gibi konuları incelediğini belirten Koçal şöyle konuştu:  “Fiyatların savunması olarak kiraların yüksekliği gösteriliyor da kiraya veren belli. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile işleten firmalar o zaman bu pahalılığın müsebbibi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun görevi bu gibi fahiş fiyatlara müdahale etmektir. Havalimanları hangi kapsama giriyor da bu kurul bütün dünyanın konuştuğu fiyatlara göz yumuyor? Şikâyetlerimiz neden ciddiye alınmıyor?”

Altın fiyatları tırmanıyor! İşte bugün için alış-satış fiyatları…