İstanbul Havalimanı’nda bekletildiğini iddia eden kişiye soruşturma

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 5:47 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 5:47 pm

Annesinin kürtçe hizmet alamadığı için 2,5 saat İstanbul Havalimanı’ndan çıkamadığını söyleyen kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Havalimanı’nda, Türkçe bilmeyen annesinin Kürtçe hizmet alamadığı için bekletildiğini iddia eden kişi hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valiliği, 17 Şubat’ta annesinin kendini anlatamadığını, 2,5 saatte dışarıya çıkamadığını, yetkililerin annesiyle ilgilenmediğini söyleye kişiyle ilgili açıklamada yapmış ve ‘videonun art niyetli olduğu, devletin aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı’ ifadeleri kullanılmıştı. Van’dan İstanbul Havalimanı’na gelen 1944 doğumlu S.Ç’ye, uçaktan inişinden havalimanı çıkış noktasına kadar hizmet verildiği belirtilmişti.

Annesinin videosunu yayınlayan kişi yayınladığı videoda, “Bak ben İstanbul Havalimanı’nda, dünyanın 3. büyük havalimanı dedikleri yerde, ben 2 buçuk saattir şu gariban anamı kimseye anlatıp dışarıya çıkaramadım. Dili olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın memuru bana yardımcı olmadılar. Annem içerde 2 buçuk saattir rehin. Arap’ın, Azeri’nin, İngiliz’in dili var, annemin (Kürtçe) dili yok. Annem anlatamadı kendisini. Bu da Türkiye’nin ayıbı olsun. Hani oy isteyecekler ya bizden. Dersiniz ya kardeşim” demişti.

Murat Kurum tüm tuşlara basıyor! Önce Kürtçe selam ve halay sonra bozkurt işareti

Kaynak: TELE1