İstanbul havalimanı şantiyesinde Kürtçe müzik yasak

Yayın tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma 2:41 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma 2:41 pm

İşçi kıyımının başlıca adresi haline gelen 3’üncü havalimanında işçiler, bu sefer de Kürtçe müzik dinledikleri için gözaltına alındı. İşçilerden ikisi serbest bırakılırken, biri tutuklama talebiyle sevk edildi.

Merve Akbaş’ın haberine göre, Geçtiğimiz aylarda tahta kurularına, iş cinayetlerine ve insanlık dışı çalışma koşullarına isyan eden işçilerle gündeme gelen üçüncü havalimanı şantiyesinde işçi kıyımı bitmiyor. Akşam saatlerinde 3 işçi daha gözaltına alındı.

Şantiyedeki yetkili firma IGA’nın alt taşeronu MNG firmaya bağlı işçiler, geceyi karakolda geçirdikten sonra, bugün Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözaltına alınan 3 işçiden ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir işçi de tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

KÜRTÇE MÜZİK DİNLEMEK DE YASAK

Yapımına başlandığı günden bu yana en az 35 işçinin hayatını kaybettiği, işçilerin aylarca veya haftalarca maaşlarını alamadığına yönelik haberlerle gündeme gelen 3. havalimanı şantiyesinde, bu sefer de Kürtçe müzik dinledikleri için 3 işçi gözaltına alındı.

Yatakhanelerinde müzik dinleyen işçileri, şantiye içerisindeki güvenlik görevlileri jandarma ekiplerine bildirmiş.