İstanbul Gezilecek Yerler | İstanbul Gezi Rehberi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 12:26 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 12:26 pm

İstanbul gezilecek yerler listemiz ile sizler de İstanbul’u yeniden keşfedebileceksiniz. İstanbul sadece ülkemizin değil dünyanın da en güzel şehirlerinden biri. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile her bir sokağında farklı bir güzellik ile karşılaşabilirsiniz. Sayısız gezilecek yerler içerisinde sizler için en güzellerini listeledik.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da gezilecek yerler hem Avrupa hem de Anadolu yakası olarak iki ayrı kategoride inceleyebiliriz.

İstanbul Avrupa Yakasında Gezilecek Yerler

Arnavutköy Evleri
Gördüğünüz zaman bir kartpostalı andıran eşsiz güzelliği ile sizler de büyülenebilirsiniz. Tarihi Arnavutköy evleri gezinizde özellikle boğaz kenarında korunan binaları ziyaret edebilirsiniz.

Küçükçekmece Gölü
Küçükçekmece ve Avcılar arasında bulunan Küçükçekmece gölü doğal güzelliği ve doğası ile sizleri bekliyor. Piknik yapmak için hazırlanan pek çok alanı da gölün etrafında bulabilirsiniz. Sevdikleriniz ile birlikte doğayla bütünleşmek için Küçükçekmece gölü en güzel seçimlerden biri olacak.

Atatürk Evi Müzesi
Tarihi yerler denildiğinde de İstanbul’un ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Avcılar’da bulunan Atatürk Evi de İstanbul gezinizde kesinlikle uğramanız gereken yerlerden biri. İçerisinde önemli kongreler ile ilgili pek çok temsili maketleri inceme fırsatına sahip olabilirsiniz.

İstanbul gezilecek yerler listesi içerisinde Atatürk Evi Müzesi çok önemli bir yerdir.

İstanbul Anadolu Yakasında Gezilecek Yerler

Sedef Adası
İstanbul Anadolu yakası denildiği zaman akla ilk olarak Adalar gelmektedir. Özel mülklerin çoğunlukla bulunduğu Sedef Adası içerisinde vakit geçirmek için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Masmavi denizi ve yemyeşil doğası sizler de Sedef Adası’na hayran kalacaksınız.

Heybeliada
Adalar içerisinde en büyük 2.ada olma özelliğine sahip olan Heybeliada içerisinde gezebileceğiniz pek çok kilise ve manastır ile sizleri bekliyor.

Polonezköy
Beykoz’da yer alan Polonezköy kesinlikle görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biri. İstanbul’un en turistik yerlerinden biri olarak ün yapmış olan Polonezköy ayrıca pek çok festivale de ev sahipliği yapıyor.

Çubuklu Korusu
Doğayı seviyor ve şehrin karmaşasından uzak durmak istiyorsanız Çubuklu Korusu en güzel seçimlerden biri olabilir. Beykoz’da bulunan koru özellikle sonbahar mevsiminde profesyonel fotoğrafçıların en sık geldiği yerlerden biridir.

İstanbul’da gezilecek yerler listesine Anadolu Hisarı ile devam ediyoruz.

Anadolu Hisarı
Tarihi yerler denildiğinde akla ilk olarak gelen Anadolu Hisarı hem manzarası hem de dokusu ile sizleri tarihe götürecek nadide yerlerden biri.

Ankara’da Gezebileceğiniz Yerler Nelerdir?

Ankara’da Gezebileceğiniz Yerler Nelerdir? Ülkemizin başkenti ve en büyük şehirlerinden biri olan Ankara nadide güzellikleri ile gezilip görülmesi gereken yerlerden de biri. Sizler de Ankara’da yaşıyor veya birkaç günlüğüne Ankara turu yapmak istiyorsanız gezilecek yerler önerilerimize göz atabilirsiniz.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara Kalesi
Altındağ ilçesinde bulunan Ankara kalesi tarihi açıdan büyük bir önem sahiptir. Ankara kalesinin yapımının Hititler dönemine kadar uzandığı biliniyor. Yüksekliği 850 metre olan Ankara Kalesi tarihin her dokusunu taşıyarak günümüze kadar ulaşabilmiş nadir yerlerden biri.

Kurtuluş Savaşı Müzesi
Ulus semtinde gezebileceğiniz yerlerden biri olarak karşımıza çıkan Kurtuluş Savaş Müzesi içerisinde Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllara ait pek çok detayı burada inceleyebilirsiniz.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi
Ankara’nın en hüzünlü yerlerinden biri olan Ulucanlar Cezaevi müzesi pek çok acıyı içerisinde barındıran bir yer. Şairler, sanatçılar ve ünlü gazetecilerin pek çoğunun izlerini sizler de Ulucanlar Cezaevi müzesinde hissedebilirsiniz.

Beypazarı Evleri
Beypazarı ilçesinde bulunan tarihi konaklar ve evler Beypazarı’nın gözde yerleri içerisinde bulunuyor. Sizleri çok başka bir tarihe taşıyacak olan bu korunmuş tarihi Beypazarı evlerini dolaşabilirsiniz.

Tarihi Beypazarı Çarşısı
Beypazarı denildiğinde akla ilk olarak ünlü tarihi çarşısı gelmektedir. Beypazarı çarşısının tarihi ise yaklaşık olarak 6 asır öncesine dayamaktadır. Pek çok kez restore edilen Beypazarı çarşısı ayrıca şehrin de en kalabalık yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Eğriova Tabiat Parkı
Beypazarı semtine oldukça yakın ancak gizli bir cennet gibi güzelliğe sahip olan Eğriova tabiat parkı da Ankara iline gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri. Uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz parkta ayrıca yazları düzenlenen yayla şenliklerine de katılabilirsiniz.

Anıtkabir
Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıtkabir tabi ki sadece şehir için değil ülkemiz için de en önemli yerlerden biridir. Dilediğiniz an ziyarete gidebileceğiniz Anıtkabir özellikle milli bayramlarda oldukça kabalık olmakta ve törenlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Tunalı Hilmi Caddesi
Çankaya’nın en kalabalık ve en meşhur caddesi olarak bilinen Tunalı Hilmi Caddesi de şehrin nabzını yoklayacağınız en gözde yer olarak dikkat çekmektedir.

Detaylı gezi rehberine Ankara gezilecek yerler listesinden ulaşabilirsiniz.