İstanbul Emniyeti’nde rüşvet soruşturması! Tutuklama ve gözaltılar var

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 9:47 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 9:47 pm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturması’nda 2’si avukat, 4 polis memurunun gözaltına alındığı, şahıslardan 2 kişinin tutuklandığı, adli soruşturmaya konu olan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’nün görev yerinin değiştirildiği ve aynı şubede görevli 7 rütbeli personelin görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

İstanbul Valiliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir “rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturması” kapsamında (2)’si avukat, (4)’ü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olmak üzere (6) şahsın yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI, 4 KİŞİYE ADLİ KONTROL

21.05.2021 tarihinde adli makamlara sevk edilen şahıslardan (1) polis memuru ve (1) avukatın tutuklandığı, diğer şahıslar hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandığı belirtildi.

ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ, 7 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ayrıca; adli soruşturmaya konu olan durumla ilgili idari soruşturma da başlatılarak, tedbiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’nün görev yeri değiştirildiği, aynı şubede görevli (7) rütbeli personelin
de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

SLOGAN İDDİASINA YANIT VERİLDİ

İstanbul Valiliği, “Bazı medya organlarında yer alan ‘personelin topluca slogan attıkları iddiası’ gerçeği yansıtmamaktadır” açıklaması yaptı.