İstanbul depremi sonrası birçok binada hasar meydana geldi!

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 6:04 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 11:59 pm

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından çeşitli binalarda hasar meydana geldi.

Beyoğlu Abdülhak Hamit Caddesi’nde bulunan 5 katlı binada çatlaklar oluştu, sıvası döküldü. Bina ile bitişiğindeki başka bina arasında ayrıklar meydana geldi.

6 dükkan ve 4 dairenin bulunduğu bina Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından boşaltılarak mühürlendi.

Ekipler, bina çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Binadan tahliye edilenlerin ise dışarıda bekleyişi sürüyor.

40 yıldır binada oturduğunu söyleyen Naim Sarı, “Deprem dolayısıyla belediye ekipleri binayı boşalttılar. Yaşayan 16 kişi vardı hepsi dışarı çıktı. Şuan mağdur durumdayız. Depremden dolayı İki bina arasındaki sıvalar döküldü. Ama iç kısımlarda bir şey yok. Kalacak bir yerimiz yok” dedi.

KARTAL

Kartal’da da bir binada çatlaklar meydana geldi. Apartman sakinlerinin dışarıdaki bekleyişi devam ediyor.

 

 

SİLİVRİ

Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Mumhane Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binada hasar oluştu. Kolonlarında çatlaklar oluşan binanın merdiven boşluklarındaki duvarlarda da dökülmeler meydana geldi.

Bina sakinlerinden Tayfun Ceylan, daha önceden var olan çatlakların depremle birlikte büyüdüğünü belirterek, “Deprem üç kere vurma yaptı. Kapıyı kapatıp aşağıya indim. Sonrasında baktım merdiven boşluklarında duvarlarda dökükler oluştu. Evde kolonlarda çatlaklar vardı daha da oluştu” şeklinde konuştu.

KAĞITHANE

Kağıthane’de bulunan Gürsel Mahallesi Testi Sokak’ta bulunan bir bina depremin etkisiyle hasar görerek yanındaki binaya yaslandı. Binada çatlaklar da oluştu. Bina sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, binayı boşalttıktan sonra mühürledi. Binada yaşayan üç ailenin bekleyişi devam ediyor.

Yan binada oturan Mehmet Tanrıverdi, kendi binalarının da boşaltıldığı ifade ederek, “deprem olmadan önce burada 20 santimetrelik bi açıklık vardı, şu an bu bina buraya yaslandı. Bu bina tutuyor burayı” dedi. Kendi oturdukları binanın yeni olduğunu aktaran Tanrıverdi, yaslanan binanın 30 – 35 yıllık olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, “deprem sırasında evde değildim, çocuklar vardı. Bu iki binayı da boşalttık. Binalar birbirine yaslandığından iki binayı da boşaltmak zorunda kaldık” dedi.