İstanbul-Ankara yolu trafiğe açıldı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 11:02 am - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 12:11 pm

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)  İstanbul – Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu’nun her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldığını duyurdu.

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu, Gerede-Düzce arası güvenli trafik akışı sağlanana kadar tüm araç geçişlerine kapatılmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama ile İstanbul – Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu’nun her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldığı duyuruldu.

TAFİĞE AÇIK VE KAPALI OLAN YOLLAR

KGM açıklamada,  “Heyelan nedeniyle kapanan Antalya-Mersin Yolu Gazipaşa-Anamur kesimi ulaşıma açılmıştır. Bingöl- Erzurum yolu ulaşıma açılmıştır. Konya’yı Ankara, Aksaray ve Karaman’a bağlayan yollar trafiğe açılmış olup, Antalya yönü ulaşıma kapalıdır” denildi.

Bazı yolların da yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bursa-Karacabey yolu TIR trafiğine kapatılmıştır. Gerede ile Düzce arası yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatılmıştır. Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapatılmıştır. Pınarbaşı-Gürün yolu TIR hariç araç trafiğine açılmıştır. Şarkışla-Pınarbaşı yolu ulaşıma kapatılmıştır. Sivas-Erzincan yolu TIR hariç ulaşıma açılmıştır. Kangal-Divriği-Arapgir ile Kangal-Gürün yolu ulaşıma kapatılmıştır. Zara-Refahiye yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kahramanmaraş-Göksun yolu TIR trafiğine kapatılmıştır. Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma kapatılmıştır. Akşehir-Isparta yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatılmıştır. Akçakoca-Düzce yolu Kabalak Mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatılmıştır. Diyarbakır-Siverek yolu ulaşıma kapatılmıştır. Diyarbakır-Bingöl yolu ulaşıma kapatılmıştır. Elazığ-Diyarbakır yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kırıkkale-Kırşehir yolu çift yönlü olarak TIR trafiğine kapatılmıştır.”

Meteoroloji’den İstanbul’a uyarı! DEK yağışı geliyor

Flaş… İstanbul’da motokuryelik yasaklandı