İstanbul Adliyesi’nde “Adalet Nöbeti” devam ediyor

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 5:06 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 5:06 pm

Avukatlar İstanbul Adliyesi önünde adalet aramaya devam ediyor. Bugün İstanbul Adliyesi’nde bir araya gelen avukatlar “İnsan, hava, toprak, su ve yaşam için adalet ve Gezi Parkı bizim, yargılanamaz” demek için Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Adliyesi’nde “Adalet Nöbeti” devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Burkay Düzce, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Balkanı Gülseren Yoleri’nin destek verdiği Adalet Nöbeti’ne, tarihçi, yazar Erdoğan Aydın, Demokrasi İçin Birlik Koordinasyon Üyesi Aylin Hacaloğlu, Gezi Davası avukatı Tora Pekin ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özden Kaya da konuşmacı olarak katıldı.

“YARGI HUKUKTAN VE VİCDANDAN HİÇ BU KADAR BAĞIMSIZLAŞMAMIŞTI”

Avukatların Adalet Nöbeti’nde Gezi Davası avukatı Tora Pekin, “Gezi davası hepimizin gözü önünde cereyan eden karar sonrası iktidar sözcülerinden açıklama geldi ‘Yargı hiç bu kadar bağımsız olmamıştı’ diye. Gerçekten çok doğru. Yargı hukuktan ve vicdandan hiç bu kadar bağımsızlaşmamıştı” dedi.

“HERKES TERÖRİST, HERKES HAPSE…”

“Herkes terörist, herkes hapse… Siyasal iktidar bunu söylüyor ve bunu uygulatıyor burada. Bu kabul edilebilir bir şey değil” diyen Tora Pekin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyanın her yerinde görebileceğimiz demokrasi ve çoğulculuk karşıtı, baskıcı, otoriter gücü elinde tutmaya yönelik sıradan sayılabilecek eğilimler, kabul edilemez bir şey. Ama daha iyisini söyleyen, daha iyisine inanan bir toplumsak, bununla mücadele eder, daha iyisini yaparız. Ya da neye layıksak onurlu yaşarız. Bu siyasal teorinin ve mücadeleden pes edecek değiliz. Yıl dönümü gelen Gezi direnişinin gösterdiği şeyler ortada. O yüzden o yoldan yürüyüp pes etmeyeceğimizi söyleyeceğiz. Ama burada yargı mensuplarına, savcılara ve özellikle de yargıçlara ne oluyor onu sorgulamak lazım. Onlar kendilerini niçin siyasal iktidarın bu ısrarına teslim ediyorlar, onu sormak lazım.

“İKTİDAR TÜM ÜLKEYİ ATEŞE ATMAYA HAZIR”

Demokrasi İçin Birlik Koordinasyon Üyesi Aylin Hacaloğlu, ortak mücadelenin önemine değinerek, “İktidarda kalmak için her türlü gayri meşru yöntemi kullanmaya hazır olduğunu açık açık ilan eden, her gün en yüksek kamu otoritesinin ağzından muhalefete tehditler yağdıran, doğa, emek, kadın, LGBT+ düşmanı iktidar, suçlarının korkusuyla ülkeyi ateşe atmaya hazır. Yaşanan korkunç ekonomik buhran insanların yarın sofralarına ne koyacaklarını bilmedikleri, çalışanın da çalışmayanın da güvencesizliğe sürüklendiği bu insanlık dışı koşullar, ancak halkın gücü ve iradesiyle ortadan kaldırılabilir.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ÖLÜ BİR KULLAR VE TEBAALAR ÜLKESİ HALİNE GETİRME ÇABASI”

Adalet Nöbeti’ne katılan tarihçi, yazar Erdoğan Aydın ise, “Normal koşullarda beraat etmesi gerekirken, yargılanıyor olmaktan dolayı bile tazminatla ödüllendirilmeleri gereken arkadaşlarımızın bu kadar ağır cezaya çarptırılmaları, aslında Türkiye’yi bir ölü, bir kullar ve tebaalar ülkesi haline getirme çabasının ifadesidir. Bugün Abdülhamid’i rol modeli olarak seçen zihniyet, bunun bir diğer yansıması olarak karşımızda duruyor. Başaramayacaklar. Hukukun sesini yükseltmek şu anda mevcut iktidarı destekleyenler dahil herkesin yarınına, çocuklarına özgür, güvenli bir Türkiye armağan etmesi için zorunlu bir standarttır” ifadelerini kullandı.

Gezi Davası tutuklularından ‘Korku imparatorluğuna teslim olmayalım’ mesajı