İşsizler için yeni ‘imkan’! Sefalet ücretle kamuda çalıştırılacaklar

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07 am

Kamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir iş gücü uyum programı başlatıldığı iddia edildi. Eğitimini tamamlayan kişilerin, haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacağı alacağı maaşın da sefalet ücreti olacağı ileri sürüldü.

AKP, yanlış ekonomi politikaları ile büyük bir işsiz ordusu yarattı.

Tükiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eliyle sürekli işsizliği bastırma isteyen AKP iktidarının iddiaya göre yeni bir hazırlık içinde olduğu iddia edildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre, bir aydır sigortası olmayanlar, önce eğitim alacaklar, sonra da sistemden yararlanabilecekler. Yeni programa göre, eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü kamu kurumlarında çalışabilecekler.

“GÜNLÜK 566”

Çalışan kişilere ise günlük 566 lira ücret ödenecek. Ancak bu yeni program, en fazla 10 ay sürecek. Eğitimler ise çocuk bakımı, geri dönüşüm, tarımsal üretim gibi farklı konulardan oluşacak. Kurumlar, kendi çalışanlarının % 30’una kadar kontenjan talep edebilecekler. Günlük kazanılacak para hakkında ise şimdiden tartışmalar başladı.

Show Haber’e konuşan vatandaşlardan bazıları “Limon satsa daha fazla kazanır zaten. 566 liraya kimsenin çalışacağını düşünmüyorum” şeklinde tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise “En azından boş durmaktansa cüzi bir miktarda da olsa ücret almak iyi olur” ifadelerini kullandı. Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen program ile işsizlerin çalışma disiplini ile tanıştırılması ve istihdama kazandırılması hedefleniyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! İşte en yüksek promosyon veren bankalar

 

 

Kaynak: t24