İşsiz müzisyen: Eve ekmek götüremiyoruz, yardım edin

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 1:21 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 1:28 pm

Koronavirüs nedeniyle işleri durma noktasına gelen müzisyenler maddi zorluklar yaşamaya devam ediyor. Geçimini müzisyenlikten kazanan Sibel Çeliker Balıkçı, bir senedir işsiz olduğunu belirterek “Dolabımı dolduramıyorum, çocuklarım meyve yesin istiyorum.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını ile birlikte yaşanan tam kapanmalar nedeniyle müzisyenler zorluk yaşıyor. Müzisyenler ayakta kalma mücadelesi verirken bazıları da ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle canını kıydı. Pandemi ile birlikte işsiz kalan müzisyen Sibel Çeliker Balıkçı,  “Artık eve ekmek getiremiyoruz zaten. Yetkililerden yardım istiyoruz” diyerek yardım çağrısı yaptı.

TELE1’e konuşan ve geçimini müzisyenlikten kazanan Sibel Çeliker Balıkçı, bin 100 TL’lik destek paketiyle birikmiş kira borcunu ödediğini söyledi. Yapılan yardımın yetersiz olduğunu ifade eden Çeliker, “Çalışırken çocuklarımı anneme bırakıyordum. O da vefat etti. Artık eve ekmek getiremiyoruz zaten. Yetkililerden yardım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha önce bedensel engelliler için düzenlenen konserlerde de yer alan Balıkçı, böbrek üstü bezi kanserine yakalanınca çocukları ve kendisi adına endişesinin arttığını belirterek şunları söyledi:

“En küçük çocuğum tablet istiyor, herkesin elinde görüp ağlıyor ama ben alamıyorum. Ben normalde kimseden para istemem ama artık çalışamıyoruz, destek de alamıyoruz. Yardım edilmesi lazım. Bin 100 liralık yardım verdiler onunla da birikmiş kiramı ödedim, doğalgazı korkudan yakamadık bütün kış. Kızımın canı bir şey çekiyor ona alsam diğerine alamıyorum. Paramız olunca alırız diyorum, o bile anlıyor.”