İsrailli yetkili çocuk ölümlerini kabul etmedi: Kimin öldürdüğü belli değil

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 4:52 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 4:53 pm

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun danışmanı, “Çocuk ölümlerini inkar mı ediyorsunuz?” sorusuna “Kabul etmiyorum” yanıtını verdi. Danışman, Gazzeli çocukları kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, MSNBC televizyonunda Mehdi Hasan’ın canlı yayında sorularını yanıtladı.

Programda, Regev’in Hamas’ın sivil ölümlere ilişkin rakamlarına güvenilmemesi gerektiğini savunması üzerine Hasan, “Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm” dedi. Regev ise “Bunlar Hamas’ın görmenizi istediği fotoğraflar” diye konuştu. Hasan’ın, “Gazze’de çocukları öldürdüğünüzü kabul ediyor musunuz? Yoksa inkar mı ediyorsunuz?” sorusuna Regev, “Hayır, kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

“NASIL ÖLDÜKLERİNİ BİLMİYORSUNUZ”

Regev’in “Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz” demesi üzerine Hasan ise “Hamas’ın söylediği her şeye körü körüne inanmamamız gerektiği konusuna katılıyorum ama sizin hükümetinizin söylediklerine neden inanalım?” sorusunu sorarak, Şifa Hastanesinin “karargah” olarak kullanıldığı iddialarına ilişkin sunulan sözde “kanıtların” yalan çıktığına değindi. Regev ise buna sadece, “Herkes hata yapabilir” yanıtını verdi.

Kudüs’te TRT ekibine saldırı! İsrail polisi kamerayı kırdı