İsrailli yerleşimci arabasını Filistinlilerin üzerine sürdü! Bir ağır yaralı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:10 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:10 pm

İsrail’in açtığı savaşı protesto etmek için Filistin bayrakları ile sokağa çıkan Filistinlilerin üzerine  İsrailli bir yerleşimci olduğu iddia edilen bir kişi arabasını sürdü. Görüntülerde bir Filistinlinin havaya uçarak ağır yaralandığı görüldü. 

İsrail, Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Cenin şehrinde Filistin İslami Cihat Örgütü’nün sorumlusu Bassam El Saadi’yi gözaltına aldı. Örgüt, bu olayın ardından seferberlik başlatarak milisleri saldırı konumuna geçirdi. İsrail, örgütün seferberlik kararının ardından bölgeye operasyon başlattı. İsrail ordusu, örgütün askeri kanat sorumlusu Taysir El Cabari’yi öldürdü. Odatv’nin aktardığına göre;  İsrail’in açtığı savaş üç gün boyunca devam etti.

İSRAİLLİ YERLEŞİMCİDEN SALDIRI

İsrail’i protesto eden Filistililer, ülkelerinin bayraklarıyla sokağa çıktı. Bu sırada İsrailli bir yerleşimci olduğu iddia edilen kişi, protestocuların üzerine arabasını sürdü. Bir Filistinli çarpmanın etkisiyle havaya uçarken ağır yaralandı. O anlar yürüyüşü kaydeden Filistinliler tarafından anbean kaydedildi.