İsrailli milletvekilinden insanlık dışı paylaşım! “Gazze yeryüzünden silinmeli”

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 9:43 am - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 9:43 am

İsrail‘in Gazze’ye saldırıları şiddetini arttırmaya devam ederken İsrail’in iktidar partisinde milletvekili olan Galit Distel Atbaryan’dan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Gazze yeryüzünden silinmeli” dedi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan savaş, 26. gününe girerken İsrail Gazze’ye olan şiddetli saldırılarını arttırmaya de İsrail’de iktidardaki Likud Partisi Milletvekili Galit Distel Atbaryan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik etnik temizlik çağrısı yaptı.

Tuğçe Kazaz’dan İsrail Hamas savaşı yorumu: Kurdu sahaya indirmeyin kaçacak ahır bulamazsınız

İsraillilere, “Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin” şeklinde seslenen Atbaryan, şöyle konuştu:

“İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze’nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli.” İşgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlileri de “Naziler” olarak tanımlayan ve onlar için “ateş ve duman” dileyen İsrailli milletvekili, “İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır” yorumunu yaptı.

Angelina Jolie’den İsrail’in Gazze saldırısına sert tepki!

PAYLAŞIMINA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Sosyal medya platformu X (Twitter), İsrailli milletvekilinin insanlık dışı paylaşımına kural ihlali yaptığı gerekçesiyle sınırlama getirdi.