İsrailli gazeteci yayın sırasında gözaltına alındı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 4:50 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 3:32 pm

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çamlıca Kulesi’nden Üsküdar’daki konutunu görüntüleyen İsrailli Mody ve Natali O. çiftiyle ilgili haber yapan İsrailli gazeteci Ali Mograbi’nin yayın sırasında gözaltına alındığı belirtildi.

Kanal 13 muhabiri Ali Mograbi’nin, tüm fotoğrafları silindikten sonra otelden ayrılmamasının istendiği ifade edildi. Kanalın aktardığı haberde, “Muhabirimiz yayına yaptığı açıklamada, ‘Bana iki dakikadan fazla vermiyorlar, kameranın arkasında duruyorlar'” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, üst düzey İsrailli yetkililer Kanal 13’e verdiği açıklamada, “ajanlık” sorununa iki-üç gün içinde son vermek istedikleri belirtildi.

İSRAİLLİ ÇİFT OLAYINDA YENİ DETAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çamlıca Kulesi’nden Üsküdar’daki konutunu görüntüleyen İsrailli Mody ve Natali O, çifti ve yanlarında bulunan İ.A. ile ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Şüpheliler çektikleri görselleri “Aile” ismini verdikleri bir mesajlaşma programında paylaştıkları ve kuleyle konut arasındaki mesafenin de hesaplandığı tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Kulesi’nden Üsküdar’daki konutunun görsellerini çeken İsrailli Mody ve Natali O. çifti ile yanlarında bulunan İ.A. 10 Kasım Çarşamba günü gözaltına alındı. 3 şüpheli, “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklandı.

Şüphelilerin incelenen dijitallerinde Mody ve Natali O.’nun çektikleri görselleri “Aile” adını verdikleri gruba anlık olarak paylaştıkları ve Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutun arasındaki mesafenin de belirtildiği tespit edildi.

Çiftin, kule hakkında teknik bilgileri de not düştüğü, şüphelilerin sorgu sırasında mesleklerini ‘şoför’ olarak bildirdikleri öğrenildi. Tutuklanan şüphelilerin soruşturma kapsamında araştırmalarının devam ettiği ifade edildi.

İsrailli çift Natali-Mordy Oknin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği gerekçesiyle ‘ajanlık’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Çiftin serbest bırakılması için İsrail hükümeti devreye girmiş ve çiftin İsrail’in hiçbir kurumu için çalışmadıkları açıklanmıştı. İsrail Başbakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “İsrail’deki en üst düzey kademelerce ilgilenilen bu konuyla ilgili çalışmaların Dışişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütüldüğünü ve bir an önce bir çözüm bulunması amacıyla yorulmadan çalışmaya devam edileceği” belirtilmişti.