İsrail’in saldırısında TRT kameramanı yaralandı!

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 8:05 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 8:05 am

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’a düzenlediği saldırıda Saldırılarda TRT kameramanı yüzüne gelen şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı.

İsrail ordusu, Han Yunus’taki Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca saldırı düzenledi.

Saldırıda TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin şarapnel parçasıyla gözünden yaralanırken, asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubunun da yaralandığı belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı’nın, X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail’in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

TRT GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “İsrail’in saldırısında yaralanan mesai arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Gerçekleştirdikleri soykırımı örtbas etmek için basın mensuplarını hedef alan caniler bilsin ki, işledikleri suçları kayıt altına almaktan ve Gazze’de yaşananları duyurmaktan asla geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Demir Kubbe İsrail askerini vurdu! 1 ölü

Kaynak: TELE1